More

  Alarmant! S-a triplat numărul elevilor din clasele I-IV care au abandonat şcoala

  Numărul elevilor din ciclul primar care au abandonat şcoala în anul şcolar trecut s-a triplat faţă de anul şcolar 2017-2018. Astfel, de la 28 de elevi din clasele I-IV care au abandonat şcoala în anul 2017-2018, s-a ajuns la 82 de elevi în anul şcolar trecut. O creştere semnificativă a elevilor aflaţi în abandon şcolar s-a înregistrat şi la clasele gimnaziale, de la 155 de elevi din clasele V-VIII care au abandonat şcoala în 2017-2018 s-a ajuns la un număr de 256 de elevi în anul şcolar trecut.
  Dacă în anii trecuţi se vorbea despre problemele abandonului şcolar în rândul elevilor de gimnaziu sau în cazul claselor a IX-a şi a X-a din învăţământul liceal şi profesional, în judeţul Iaşi încep să apară probleme şi în ceea ce proveşte abandonul şcolar la clasele mai mici. Mai exact, comparativ cu anul şcolar 2017-2018, numărul de elevi în abandon şcolar din clasele primare s-a triplat conform unui raport realizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Cu toate acestea, situaţia din învăţământul liceal s-a îmbunătăţit evident, cu zero abandon şcolar în mediul rural şi 16 elevi din clasele IX-X din mediul urban.
  Conform datelor din Starea învăţământului preuniversitar ieşean – an şcolar 2018-2019, anul trecut au abandonat şcoala un număr de 82 de elevi din învăţământul primar, 65 din mediul rural şi 17 din mediul urban. Din învăţământul gimnazial au abandonat şcoala 256 de elevi, 200 din mediul rural şi 56 din mediul urban, în cazul învăţământului liceal, fiind luate în considerare doar clasele obligatorii, adică a IX-a şi a X-a, au abandonat şcoala 16 elevi, nici unul din mediul rural, iar de la şcolile profesionale din clasele a IX-a şi a X-a au abandonat şcoala 66 de elevi, 57 din mediul rural şi 6 din urban.
  Conform statisticilor, băieţii sunt cei mai predispuşi să abandoneze şcoala în clasele primare şi gimnaziale, pe când în cazul învăţământului liceal sau profesional fetele sunt cele mai predispuse abandonului. Astfel, în anul şcolar trecut, 34 de fete şi 48 de băieţi au abandonat şcoala din clasele primare, 93 de fete şi 163 de băieţi din clasele V-VIII au renunţat la şcoală, 12 fete şi 4 băieţi din clasele a IX-a şi a X-a de la liceu au ales să nu mai continue studiile, iar 35 de fete şi 28 de băieţi de la şcolile profesionale au renunţat la cursuri anul trecut.

  CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet