More

  Alarmă la o grădiniță din Pașcani

  Array

  În această dimineaţă, în jurul orelor 9.00, 4 echipaje ale Secției de pompieri din Pașcani au simulat un exerciţiu de stingere a unui incendiu, în incinta Fundației Creștine pentru copii și a Grădiniței ”AGAPE ”, de pe strada Dragoș Vodă, din localitate.

  Incendiul ar fi fost declanșat la subsolul clădirii, în cadrul bucătăriei, apoi s-ar fi extins la primul nivel, motiv pentru care datorită fumului gros o persoană s-ar fi refugiat la mansardă, iar alta a rămas blocată la subsol, deoarece a căzut peste ea un corp de mobilier. Echipajele au intervenit, au scos victimele si le-au acordat primul ajutor.

  A doua parte a exercițiului de astăzi a constat în simularea unui accident rutier, pe strada din spatele clădirii, produs de un presupus șofer grăbit, care ar fi luat virajul greșit, pierzând controlul volanului. Echipajele au intervenit pentru descarcerarea victimei din autoturism. A fost solicitată și Ambulanța, pentru o completare cât mai reală a simulării, însă aceasta nu a mai ajuns din cauza unei solicitări reale de pe raza comunei Tătăruși, primite pe traseu.

  Simularea a avut ca scop verificarea modului în care pompierii acţionează în cazul unor situaţii de urgenţă, dar şi felul în care personalul instituţiei se descurcă, la acțiune fiind prezenți și copiii de la centru.
  Intervenţiile de astăzi fac parte dintr-un amplu plan de pregătire al pompierilor păşcăneni, în cadrul acestor exerciţii fiind testate pregătirea și capacitatea de reacție a pompierilor în cazuri de urgenţă, dar și starea echipamentelor din dotare.
  În acest an astfel de simulări au mai avut loc la Spitalul CFR şi Gara Triaj de la intrarea în Paşcani, iar luni pompierii pășcăneni au verificat bărcile pneumatice din dotare, pe lacu Peștișorul.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI