10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Alarmă la o grădiniță din Pașcani

În această dimineaţă, în jurul orelor 9.00, 4 echipaje ale Secției de pompieri din Pașcani au simulat un exerciţiu de stingere a unui incendiu, în incinta Fundației Creștine pentru copii și a Grădiniței ”AGAPE ”, de pe strada Dragoș Vodă, din localitate.

Incendiul ar fi fost declanșat la subsolul clădirii, în cadrul bucătăriei, apoi s-ar fi extins la primul nivel, motiv pentru care datorită fumului gros o persoană s-ar fi refugiat la mansardă, iar alta a rămas blocată la subsol, deoarece a căzut peste ea un corp de mobilier. Echipajele au intervenit, au scos victimele si le-au acordat primul ajutor.

A doua parte a exercițiului de astăzi a constat în simularea unui accident rutier, pe strada din spatele clădirii, produs de un presupus șofer grăbit, care ar fi luat virajul greșit, pierzând controlul volanului. Echipajele au intervenit pentru descarcerarea victimei din autoturism. A fost solicitată și Ambulanța, pentru o completare cât mai reală a simulării, însă aceasta nu a mai ajuns din cauza unei solicitări reale de pe raza comunei Tătăruși, primite pe traseu.

Simularea a avut ca scop verificarea modului în care pompierii acţionează în cazul unor situaţii de urgenţă, dar şi felul în care personalul instituţiei se descurcă, la acțiune fiind prezenți și copiii de la centru.
Intervenţiile de astăzi fac parte dintr-un amplu plan de pregătire al pompierilor păşcăneni, în cadrul acestor exerciţii fiind testate pregătirea și capacitatea de reacție a pompierilor în cazuri de urgenţă, dar și starea echipamentelor din dotare.
În acest an astfel de simulări au mai avut loc la Spitalul CFR şi Gara Triaj de la intrarea în Paşcani, iar luni pompierii pășcăneni au verificat bărcile pneumatice din dotare, pe lacu Peștișorul.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow