13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Alaiuri traditionale din zona Pascaniului si Hirlaului, la festivalul de la Iasi

Cei care iubesc traditiile nu trebuie sa lipseasca duminica, de la unul dintre cele mai mari festivaluri de iarna, ce va avea loc la Iasi. Vor participa si alaiuri din comunele apropiate Pascaniului si Hirlaului. Anul acesta va fi editia jubiliara si se anunta una grandioasa cu peste 500 de participanti, atat din tara cat si din strainatate.

Iasul va fi plin in acest week-end de colindatori. Duminica, 17 decembrie, va avea loc cea de-a 50-a editie a Festivalului Folcloric International “Datini si obiceiuri de iarna”. La fel ca si in ceilalti ani, vor participa si formatiile din Miroslovesti, Helesteni, Parcovaci, Badeni, Sticlaria si Tatarusi.

 La eveniment vor participa 20 de alaiuri din mai multe judete, precum si din Republica Moldova și regiunea Cernăuți – Ucraina. Parada va incepe de la ora 9.30, pe traseul Palatul Culturii – Piata “Mihai Eminescu”, iar la 10.30 va incepe spectacolul pe scena Casei de Cultura a Studentilor.

Cei care vor sa vada obiceiuri din aproape toate zonele tarii, trebuie sa stie ca intrarea este libera.

Mentionam ca festivalul este organizat de Consiliul Județean Iași, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași,

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow