1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Alaiuri tradiționale din împrejurimile orașelor Pașcani și Hîrlău, la Festivalul de Datini și Obiceiuri Iași

Festivalul de datini si obiceiuri de la Iasi, ce a avut loc sambata, a adunat zeci de ansambluri traditionale din Pascani, Harlau, judetele din imprejurimi si Maramures.

Evenimentul a inceput de dimineata cu parada alaiurilor, de pe Bulevardul Stefan cel Mare si pana la Casa Studentilor. Traditiile din Pascani, Miroslovesti, Tatarusi, Scobinti, Hirlau, Helesteni si altele au defilat sub privirile iesenilor.

Apoi, pe scena institutiei de cultura cetele de uratori de la Tatarusi au deschis cu Plugusorul, cea de-a 46-a editie a festivalului. Au urmat apoi colindatorii de la Lunca Pascani cu celebrul joc al colacilor. Alaiul de la Parcovaci a urat multimea de oameni veniti la Casa Studentilor si le-au aratat traditiile din zona Hirlaului. Din jocul mastilor, caiuti, ursi si cete de colindatori a fost format programul ansamblului de la Miroslovesti care vine aproape an de an la festival.

Dupa ore intregi de spectacol de calitate, alaiul din Vaslui a incheiat inca o editie a Festivalului de Datini si Obiceiuri, cu jocul ursilor.

Mentionam ca evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Iasi in parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Iasi. Filmarea integrala o puteti viziona pe bittv.info sau ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow