15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Al doilea miting, mai putini participanti. Justificari pentru protestul anti Apa Vital, pascanenii indemnati sa nu incheie contracte si nici sa mai cumpere mancare de la societatea primarului -VIDEO

Tot mai puţini păşcăneni susţin acţiunile anti Apa Vital. Dacă duminica trecută, în Piaţa Casei de Cultură, s-au adunat în jur de 400 de protestatari, la cel de-al doilea miting organizat ieri seara, de la ora 18.00, au participat aproape 300 de persoane conform raportărilor făcute de Poliţie şi jandarmerie. Asta şi din cauza “Festivalului Berii” desfăşurat în acelaşi timp pe Stadionul Municipal dar şi a ploii care a început la jumătatea protestului.
Organizatorii au împărţit manifeste iar printre participanţi au fost plasaţi şi câţiva tineri cu scopul de a-i instiga. Oamenii au cerut ca operatorul ieşean să plece de la Paşcani iar primarul şi consilierii locali să îsi dea demisia.

Pe rand, au luat cuvântul liderii mişcării anti Apa Vital. Profesorul Ioan Radu a făcut eforturi să îi convingă pe participanţii la miting că răspunsul Primăriei Paşcani este greşit. El a susţinut că pot fi încheiate contracte individuale, fără branşamente individuale, şi că operatorul ieşean funcţionează ilegal la Paşcani.
Un alt lider al protestatarilor, Dumitru Popa, spune că primarul ar fi împiedicat organizarea unei licitaţii pentru desemnarea unui nou operator şi că profitul obţinut din vânzarea apei s-ar duce la Apa Vital.
El i-a îndemnat pe păşcăneni să nu mai cumpere pâine şi lapte de la societatea primarului, că o sancţiune pentru că refuză să ţină cont de voinţa celor adunaţi la miting.
Aşa cum era de aşteptat păşcănenii au fost îndemnaţi, din nou, sa nu încheie contractele de furnizare şi nici să îşi facă branşamente individuale, pe motiv că ar fi ilegal.
Un alt participant la miting i-a îndemnat pe păşcăneni să îşi i-a apa înapoi, pe motiv că ei sunt stăpânii oraşului.
Mitingul s-a terminat mai repede decât a fost programat, din cauza ploii. Oamenii au fost invitaţi să participe la o nouă acţiune de protest, pe 30 iunie în fata Primăriei, exact în ziua în care ar urma să aibă loc şedinţa Consiliului Local. Pe ordinea de zi vor fi, din nou, proiectele de delegare a serviciilor de apă şi canalizare, operatorului ieşean Apa Vital.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow