12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Al doilea angajat al Primariei Pașcani care recunoaște fapta de care este acuzat în dosarul Agrocomplex

Un nou angajat al Primăriei Paşcani recunoaşte faptele imputate dintr-un dosar în care sunt judecaţi doi parlamentari, dar şi primarul municipiului

O nouă angajată a Primăriei Paşcani îşi recunoaşte faptele de care este acuzată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul Monicăi Oneaţă a fost înregistrat ieri la Tribunal.

Oneaţă, registrator la Primăria Paşcani, s-a înţeles cu procurorii pentru o pedeapsă de un an de închisoare cu amânare. Ea a fost acuzată de falsuri într-o cauză în care au fost deferite justiţiei 32 de persoane, printre acestea numărându-se primarul Paşcaniului, Dumitru Pantazi, dar şi parlamentarii Neculai Răţoi şi Florin Constantinescu.
Ieri, acordul de recunoaştere semnat între Marcovschi şi DNA, prin care se precizează că aceasta să fie condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare, a fost judecat de Tribunal, instanţa stabilind ca pronunţarea să fie anunţată mâine.
Dosarul în care a fost implicată funcţionara are la bază un contract semnat între o firmă a lui Pantazi, Agrocomplex şi Primăria Paşcani, în 1997, cu privire concesionarea unei suprafaţe de 60 de hectare. Potrivit procurorilor, la nivelul anului 2007, Agrocomplex, deţinută de actualul primar Dumitru Pantazi, pe atunci viceprimar, avea datorii de aproape un milion de lei la bugetul local.
Pentru a scăpa de plata datoriilor, reprezentanţii societăţii au solicitat Primăriei radierea debitului, invocând calamităţile naturale, fapt acceptat şi votat de consilierii locali. „După emiterea hotărârii Consiliului Local, la data de 25 septembrie 2007, Serviciul Finanţe Publice Locale Paşcani a procedat la ştergerea datoriilor respectivei persoane juridice în sumă totală de 962.950 lei (15.000 lei reprezentând debit curent şi 947.950 lei reprezentând penalităţi contractuale)”, au precizat procurorii.

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow