23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023

Ajutorul de 250 de lei primit, o dată la două luni, de persoanele vulnerabile se va putea folosi și pentru plata medicamentelor, nu doar a hranei

Sprijinul financiar în valoare de 250 de lei primit, o dată la două luni, de pensionari și de alte persoane cu venituri mici pentru asigurarea de alimente și mese calde se va putea folosi, potrivit unei propuneri legislative aflate în dezbaterea senatorilor de miercuri, și pentru cumpărarea de medicamente.

Scopul proiectului legislativ de la Senat este de a modifica cadrul legal prin care se acordă sprijinul material de 250 de lei o dată la două luni, în sensul includerii în lista bunurilor ce pot fi cumpărate cu acești bani și a medicamentelor.

Prima dintre schimbările conținute de viitoarea lege vizează înlocuirea sintagmei “suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde” cu sintagma “suport electronic pentru medicamente, produse alimentare şi mese calde”.

De asemenea, se stabilește acum că, în cazul medicamentelor care se eliberează cu prescripţie medicală, din valoarea tichetelor sociale se va putea achita doar valoarea necompensată din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

În schimb, pentru medicamentele care se eliberează fără prescripţie medicală, din valoarea tichetelor sociale se vor putea achita doar medicamentele prescrise de un medic, după cum apare în proiect.

Continuarea pe avocatnet.ro

Alte articole