33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Ajutor social pentru… un latifundiar

Proprietarii a zeci de hectare de teren agricol au reuşit să treacă drept nevoiaşi, încasând astfel bani din mila statului. În urma unor verificări, s-a constatat că unul dintre asistaţii sociali, beneficiar al venitului minim garantat, primeşte, totodată, zeci de mii de euro din subvenţii.

Caz incredibil în capitala Moldovei! O femeie din Iaşi se numără printre beneficiarii venitului minim garantat, deşi ea e fericita deţinătoare a zeci de hectare de teren arabil. Ieşeanca moşier a fost depistată recent de autorităţi, în urma unor verificări efectuate de inspectorii Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Sociale (AJPIS) Iaşi a ajutoarelor acordate în perioada 2012-2013.

„În urma verificărilor efectuate asupra beneficiarilor venitului minim garantat, comparând listele noastre cu situaţiile de la APIA şi ANAF, ni s-au relevat mai multe situaţii în care beneficiarii de ajutor social au primit şi subvenţii pe suprafaţă, evidenţiindu-se un caz în care asistatul social are în proprietate o suprafaţă foarte mare de teren. Este vorba despre o femeie din Butea, pe nume Monica Martinică, care are în proprietate 23 de hectare de teren şi care a încasat ajutor social“, a declarat Andrei Buiceag, şeful AJPIS Iaşi. Deşi de pe urma terenurilor agricole, aceasta încasează anual zeci de mii de euro, din subvenţii, femeia a considerat că merită să mai primească şi sprijinul de la stat pentru persoanele ce se încadrează în venitul minim garantat, ajutor care este cuprins între 120 şi 600 de lei (RON) pe lună.

Continuare pe Flacara Iasului

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow