8.7 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Ajutoarele alimentare de la U.E. vor fi distribuite din octombrie, la Pascani

alimente-ue

Zacusca, miere, conserve de carne de porc, zahar, ulei, paste, malai si suc de rosii vor ajunge din nou din tarile Uniunii Europene pe masa celor defavorizati. La nivelul municipiului Pascani nu mai putin de 3 000 de persoane vor beneficia, anul acesta, de ajutor alimentar. Momentan, numai trei produse din 9 vor primi pascanenii beneficiari.

Cel mai probabil, la inceputul lunii octombrie, produsele vor fi distribuite, asta desi acestea au ajuns in judet. In urmatoarele zile, reprezentantii Primariei Pascani vor aduce, cu un tir, produsele in oras, pentru a putea fi impartite celor nevoiasi.

Locatia unde vor fi depozitate este Caminul de la Blagesti, iar pentru cei care sunt din alta suburbie, produsele vor fi duse la scoala din acea zona. Proportia alimentelor este: faina alba 17 kg, malai 9 kg, paste fainoase jumatate de kg, ulei 5 litri, rosii in suc propriu 800 grame, zacusca 800 grame, conserve de carne de porc 1,200 kg, miere 250 grame, zahar 3 kg. De mentionat ca toate acestea cantitati sunt de persoane, iar orezul, fasolea, mazarea si bulionul au fost inlocuite cu zacusca, miere si conserve.

 Cei care vor beneficia sunt familiile si persoanele singure care primesc ajutor social, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii neinstituţionalizaţi; pensionarii sistemului public de pensii, ale căror drepturi se afla sub 400 lei (inclusiv beneficiarii pensiilor de urmaş); şomerii indemnizaţi si cei neindemnizaţi; beneficiari de legi speciale.

Si la Harlau incep sa ajunga produsele de la Uniunea Europeana, insa nu toate. Momentan, au ajuns 30 de tone de alimente cu trei produse, iar peste cateva zile va mai sosi un tir cu inca 37 de tone. Beneficiarii acestor ajutoare sunt asteptati cel mai probabil de luna viitoare la Centrul de zi, din oras.

Actele necesare pentru titular sunt: original şi copie, după BI/CI, cuponul de pensie/şomaj/handicap (sau certificatul de încadrare în grad) adeverinţa de la AJOFM pentru şomerii neindemnizati, din luna curentă sau anterioară.
Acte necesare pentru reprezentant titular sunt: original şi copie după BI/CI, cuponul de pensie/şomaj/handicap (sau certificatul de încadrare în grad), adeverinţă de la AJOFM pentru şomerii neindemnizaţi, din luna curentă sau anterioară pentru titular şi original şi copie după BI/CI reprezentant. ziarulorizont.info

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Monica Berescu, deputat USR PLUS: “Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare”

Astăzi a fost depus proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14...

Lemnele de foc s-ar putea ieftini. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al...

Bilanț îngrijorător după o săptămână de școală. Zeci de elevi și profesori din județ confirmați cu virusul COVID 19

Bilant ingrijorator dupa numai o saptamana de scoala cu prezenta fizica. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Orașul Hârlău, localitățile Pârcovaci și Maxut (parțial) rămân fără apă joi

Lucrări de igienizarea a rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI