18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Ajutoare de şomaj pentru absolvenţii din acest an

Mai sunt câteva zile până când se pot depune dosarele pentru ca absolvenţii să poată beneficia de şomaj. Suma este mică, de 250 de lei pe luna pe o perioada de jumătate de an. Chiar şi aşa, sunt absolvenţi care se prezintă la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Paşcani, însă mai puţini comparativ cu anul trecut. Până în prezent, de la începutul lunii iunie a.c., s-au prezentat doar 20 de absolvenţi de liceu din Municipiu şi cele 19 comune arondate.

pentru somaj

Este şi cazul acestei tinere, Adina. Deşi a luat notă aproape de 8 la bacalaureat ea spune că nu se va înscrie momentan la nici o şcoală superioară din lipsa banilor.

Ar vrea să se angajeze însă spune că nu are nici o calificare pentru că a terminat profil uman la Liceul Teoretic “Miron Costin” din oraş şi majoritatea angajatorilor cer experienţă pentru locul de muncă. Până la acordarea şomajului, Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă au la dispoziţie cursuri de calificare în meserii precum confecţioner, sudori, bucătar, frizer, agent de securitate, maseur, recepţioner.

acte necesare pt somaj absolventi

Pentru a nu face cale întoarsă de la Agenţie trebuie să ştiţi ce să conţină dosarul – act de identitate, certificate de naştere, de căsătorie – dacă este cazul, acte de studii şi de calificare, toate acestea în copie şi în original alaturi de  adeverinţă medicală si  adeverinţă de venituri.

Menţionăm că indemnizatia de şomaj este de 250 de lei pe luna şi se acordă pentru o durata maximă de jumătate de an.
În ultima luna, la ALOFM Paşcani aproape 120 de tineri au cerut acest sprijin financiar.

Alte articole