25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

„Ajută un copil să participe la orele online!”-Proiect initiat de USR Pascani

Inițiativa de lăudat din partea membrilor filialei USR Pașcani. Aceștia au inițiat o campanie de strângere de donații, cu scopul de a ajuta copiii  din municipiu care sunt lipsiţi de posibilităţile tehnice pentru a participa la cursurile online.
Persoanele care au dispozitive electronice precum un calculator, o tabletă sau un telefon, care nu le mai sunt necesare le pot dona. Echipamentele vor fi preluate de voluntarii USR, vor fi reparate sau actualizate și vor fi donate, mai departe, copiilor din Pașcani, care au nevoie de ele.
Ajută un copil din Pașcani să participe la orele online ! Ai un calculator pe care nu îl mai folosești ? Donează-l unui copil din Pașcani! Ai un telefon vechi ce nu îți mai trebuie  Donează-l unui copil din Pașcani! 370 de copii din Pașcani au nevoie de un calculator/ o tabletă/ un telefon pentru a participa la ore. Acum e momentul să ajuți ! Voluntarii USR Pașcani vor prelua dispozitivele de la dumneavoastră, le vom repara/ reinstala la sediul USR și le vom dona copiilor ce au nevoie de ele. Sună la 0730 006 322 și fă un copil din Pașcani fericit ! ” este mesajul postat pe pagina de Facebook USR Pașcani.
Menționăm că potrivit datelor centralizate de Primăria Paşcani,un număr de 370 de copii nu au dispozitivele electronice necesare (smartphone, tabletă, laptop) pentru a putea participa la cursurile școlare online, iar alţi 389 nu au internet acasă. Cele mai multe solicitări sunt din suburbia Gastesti. Municipalitatea urma să cumpere 759 de astfel de echipamente cu tot cu abonamente la internet însă a suspendat demersurile de cumpărare după ce Guvernul României a alocat 150 milioane de lei în vedere achiziţionării de tablete pentru peste 250 000 de elevi, în şedinţa din 8 mai. Situaţiile cu elevii care au nevoie de tablete au fost transmise de şcoli Inspectoratului şcolar și Ministerului Educaţiei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow