1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Ajutoare in rate: Ajunge și zaharul de UE, în suburbiile Pașcaniului

Familiile cu probelme sociale trebuie sa faca mai multe drumuri si sa stea de mai multe ori la rand pentru a primit toata ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeana. Daca pana acum au fost distribuite faina, uleiul si pastele fainoase, incepand de saptamana viitoare incepe distributia zaharului pentru beneficiarii din Gastesti, Bosteni, Sodomeni si Blagesti. De asemenea, conservele de porc vor fi impartite abia in decembrie, iar mierea de albine nu va mai ajunge pe mesele acestor familii pentru ca s-a descoperit ca era contrafacuta.

alimenteDoamna Elena din Pascani abia se descurca de pe o luna pe alta cu venitul de 350 de lei pe luna, pentru doua persoane. Alimentele primite astazi, 7 noiembrie sunt o binecuvantare pentru ea, si spune ca o sa-si ajunga pentru urmatoarele 3, 4 luni, nemaifiind nevoita sa cumpere paine sau ulei.

Persoanele din cadrul Primariei Pascani care se ocupa de distributia produselor spun ca au intampinat probleme cu nevoiasii, cativa dintrei ei facand scandal pentru ca nu se ragasesc pe liste, desi au o situatia financiara precara.

Conservele cu carne de porc vor ajunge la centru in luna decembrie, iar miere de albine nu se va mai distribui, produsul fiind contrafacut, si contine un adaos foarte mare de zahar. O persoana care beneficiaza de produsele de la UE trebuie sa primeasca 17 kg de faina de grau, 9 kg de faina de porumb, 3 kg de zahar, 5 litri de ulei, jumatate de kg de paste fainoase, o cutie de 800 de grame de rosii in bulion si 2 cutii a 400 de gr de zacusca.

In Municipiu Pascani beneficiari sunt peste 3.000 de persoane, din lista facand parte pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav sau accentuat, pensionarii prin legile speciale, şomerii şi beneficiarii de ajutor social. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow