18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

AJOFM anunţă că sunt libere 542 locuri de muncă în judeţ

Numărul total de locuri de muncă libere din judeţ s-a diminuat cu mai bine de 31% în decurs de doar o săptămână. La finele acestui an, agenţii economici din judeţ au anunţat că au libere 542 locuri de muncă pentru şomerii ieşeni.

Joburile pot fi accesate şi de ieşenii care vor să facă o schimbare în cariera profesională. Oferta este valabilă în perioada 28 decembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, posturile fiind oferite prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi. „Oferta cuprinde 25 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare şi 517 de posturi pentru persoanele cu studii medii sau minime“, a transmis Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Printre numele mari din economia ieşeană care caută să angajeze în această perioadă se numără Delphi Diesel Systems, Tehnoton SA, Hotel Internaţional, OM, Vel Pitar, Confecţii Integrate Moldova sau chiar Poşta Română.

Fabrica americană de pompe şi injectoare diesel Delphi din Miroslava, al doilea mare angajator privat din judeţ, a vacantat mai multe posturi de tehnician energetician pentru candidaţi cu studii superioare în domeniul eletric. Gigantul american caută să angajeze şi reglori maşini unelte şi tehnicieni mecanici. Pe de altă parte, Tehnoton SA este în căutare de lăcătuşi mecanici, cu studii medii, potrivit datelor transmise de AJOFM, iar Hotelul Internaţional vrea să recruteze recepţioneri, bucătari, ospătari şi cameriste. „Avem disponibile 218 posturi în servicii, dintre care 45 în hoteluri şi restaurante, respectiv 27 în comerţ. În intervalul menţionat au fost anunţate vacante 125 de posturi în confecţii, 81 în construcţii şi 107 în industrie. În domeniul sănătate şi asistenţă socială sunt vacante 11 posturi“, a adăugat Sîrghie.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow