18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Ai primit un telefon prin care ai fost anunţat că ai câştigat un premiu?

touchscreen-telefonInfractorii sună pe telefonul mobil sau fix victima, pretinzând că sunt de la diverse firme, care în realitate  organizează astfel de concursuri cu premii, şi afirmă ca sunteţi fericitul câştigător al unei sume mari de bani. Dar pentru a putea intra în posesia premiului trebuie să :

–          cumpăraţi cartele reîncărcabile şi să trimiteţi codurile ;

–          să depuneţi o sumă de bani în bancă, care ar reprezenta valoarea taxelor şi impozitelor pentru suma câştigată ;

Un caz semnificativ pentru acest tip de înşelăciune s-a petrecut zilele trecute, când C. FLORICA, de 59 ani, din Iaşi pensionară ne-a sesizat   despre faptul că a fost apelată pe telefonul fix de către persoane necunoscute, fiind anunţată că a câştigat suma de 10.000 euro. În acest sens a depus la banca, la solicitarea acelor persoane suma de 6000 lei, reprezentând contravaloarea taxelor şi impozitelor pentru suma câştigată.

·          

Poliţia ieşeană recomandă:

 Fiţi atenţi şi să nu luaţi în considerare telefoanele/mesajele prin care sunteţi desemnaţi câştigători fără temei al vreunui concurs/sondaj organizat de vreo firmă de renume şi cu o puternică reputaţie ;

Nu trimiteţi date personale/copii după C.I., buletin prin mail/fax ;

Nu acceptaţi în niciun caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru diverse premii sau pentru aducerea unor bunuri.

Alte articole