27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Ai nevoie rapid de un pașaport temporar? Cu ce acte dovedești urgența

Cei ce doresc să obțină un act de călătorie într-un termen scurt pot solicita autorităților din România eliberarea unui pașaport simplu temporar, document ce se poate elibera în doar trei zile. Totuși, pentru a solicita eliberarea unui asemenea document în termen de trei zile e nevoie ca solicitantul să demonstreze, cu ajutorul unor documente doveditoare, urgența demersului.

De puțină vreme, pașaportul temporar nu se mai eliberează în termen de trei zile tuturor celor care solicită un astfel de document, ci doar celor care pot dovedi urgența pentru care solicită eliberarea documentului în regim de urgență. Aceste schimbări sunt aduse de Legea nr. 133/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005, documentul stabilind și dublarea valabilității pașapoartelor electronice simple la zece ani.

Potrivit actului normativ, pașaportul simplu temporar se va elibera solicitantului în termen de cel mult trei zile lucrătoare, dar doar dacă, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, persoana care a solicitat documentul de călătorie trebuie să se deplaseze pe teritoriul altui stat și nu are timp pentru a aștepta emiterea unui pașaport simplu electronic. Pașaportul simplu electronic se eliberează într-un termen de cel mult zece zile lucrătoare de la data depunerii solicitării.

Continuarea pe Avocatnet.ro

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
27.4 ° C
29.1 °
24.2 °
62 %
1.2kmh
0 %
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI