More

  Ai datorii la Fisc? A fost publicată lista cu românii datornici în trimestrul al treilea din 2018


  ista cu românii care nu și-au plătit obligațiile fiscale în cel de-al treilea trimestru al anului 2018 a fost afișată miercuri online de Fisc, conform legislației în vigoare. Cei care apar pe aceste liste au acumulat datorii fiscale de cel puțin 15.000 de lei în perioada menționată.


  Românii cu datorii la Fisc de cel puțin 15.000 de lei în trimestrul al treilea din 2018 (iulie-septembrie 2018) au apărut miercuri pe lista datornicilor, publicată de Fisc aici.

  Atenție! E posibil ca site-ul Fiscului să funcționeze cu dificultate în aceste zile, din cauza numărului mare de căutări în liste.

  Publicarea acestor liste face obiectul unei obligații legale ce trebuie îndeplinită până la sfârșitul primei luni de după trimestrul ce tocmai s-a încheiat, conform Ordinului Ministerului Finanțelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

  Atât simplii cetățeni, cât și firmele sau persoanele fizice autorizate apar pe listele cu datornici (pe liste separate). Dar pragurile de datorii în funcție de care figurează sau nu pe acele liste sunt diferite. Plafoanele legale sunt următoarele:

  firmele încadrate la mari contribuabili – 500.000 de lei;
  firmele încadrate la contribuabili mijlocii – 250.000 de lei;
  în cazul altor contribuabili, inclusiv persoane fizice care desfășoară activități independente – 100.000 de lei;
  persoanele fizice – 15.000 de lei.

  Contribuabilii apar pe aceste liste pentru că au acumulat datorii care au trecut de termenul de plată. Tot datorii fiscale sunt și diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată stabilit de Codul de procedură fiscală.
  CONTINUARE PE AVOCATNET.RO

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum se va aplica în România modelul german de lucru ”Kurzarbeit” și care sunt domeniile vizate. Ministerul Muncii pregătește facilități și pentru ”zilieri”

  Guvernul are pregătite două proiecte de ordonanţă de urgenţă, unul privind programul flexibil de muncă şi celălalt de sprijin pentru muncitorii zilieri şi sezonieri,...

  Studenţii care intră în afaceri pot primi granturi de la Guvern de până la 100.000 de euro

  Studenţii antreprenori vor beneficia de granturi de până la 100.000 de euro dacă prin afacerile pe care le propun pentru finanţare creează maximum 5...

  Este oficial: Categoria de persoane care beneficiază de o nouă scutire de impozit pe venit

  Codul fiscal se va modifica prin introducerea unei noi litere la articolul 60 punctul 1 care prevede scutirea de impozit pe venit a persoanelor...

  Opinii