24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021

Ai datorii la Fisc? A fost publicată lista cu românii datornici în trimestrul al treilea din 2018

ista cu românii care nu și-au plătit obligațiile fiscale în cel de-al treilea trimestru al anului 2018 a fost afișată miercuri online de Fisc, conform legislației în vigoare. Cei care apar pe aceste liste au acumulat datorii fiscale de cel puțin 15.000 de lei în perioada menționată.

Românii cu datorii la Fisc de cel puțin 15.000 de lei în trimestrul al treilea din 2018 (iulie-septembrie 2018) au apărut miercuri pe lista datornicilor, publicată de Fisc aici.

Atenție! E posibil ca site-ul Fiscului să funcționeze cu dificultate în aceste zile, din cauza numărului mare de căutări în liste.

Publicarea acestor liste face obiectul unei obligații legale ce trebuie îndeplinită până la sfârșitul primei luni de după trimestrul ce tocmai s-a încheiat, conform Ordinului Ministerului Finanțelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Atât simplii cetățeni, cât și firmele sau persoanele fizice autorizate apar pe listele cu datornici (pe liste separate). Dar pragurile de datorii în funcție de care figurează sau nu pe acele liste sunt diferite. Plafoanele legale sunt următoarele:

firmele încadrate la mari contribuabili – 500.000 de lei;
firmele încadrate la contribuabili mijlocii – 250.000 de lei;
în cazul altor contribuabili, inclusiv persoane fizice care desfășoară activități independente – 100.000 de lei;
persoanele fizice – 15.000 de lei.

Contribuabilii apar pe aceste liste pentru că au acumulat datorii care au trecut de termenul de plată. Tot datorii fiscale sunt și diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată stabilit de Codul de procedură fiscală.
CONTINUARE PE AVOCATNET.RO

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.1 ° C
26.2 °
22.2 °
74 %
2kmh
93 %
mar
22 °
mie
28 °
joi
33 °
vin
28 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI