31.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Agricultorii trebuie sa depuna declaratia de venit

AGRICULTURA

Persoanele fizice care obtin venituri din agricultura trebuie sa depuna, pana pe 25 mai, declaratia privind veniturile realizate. Deoarece ziua limita este nelucratoare, Fiscul a anuntat ca va prelungi termenul pana pe 27 mai.

Toti cei care realizeaza venituri din cultivarea produselor agricole, exploatarea pepinierelor viticole, pomicole sau altele asemanatoare, ori din cresterea si exploatarea animalelor sunt obligati sa depuna la Fisc declaratia amintita. Sunt scutiti de aceast lucru persoanele fizice care detin, cu orice titlu, suprafete de teren destinate productiei agricole, pentru cele necultivate, pentru cele cultivate cu plante furajere si leguminoase, precum si pasuni sau fanete naturale pentru care venitul se determina pe baza normelor de venit.

De asemenea, nu sunt obligati sa depuna declaratia cei care dau in arenda terenurile, precum si cei care realizeaza venituri din exploatarea terenurilor detinute in comun sau devalmasie.

Modelul declaratiei poate fi descarcat de pe site-ul ANAF. Modificarea structurii suprafetelor destinate productiei agricole vegetale sau a numarului de capete de animale sau familii de albine intervenite dupa data de 27 mai nu conduce la recalcularea normelor de venit. Declaratia, completata citet, se depune pe suport de hartie la Fisc sau se trimite prin scrisoare recomandata.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow