13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Aglomerație la vulcanizări. Pășcănenii își echipează mașinile de iarnă

Iarna bate la uşă, aşa că şoferii păşcăneni au luat cu asalt vulcanizările din oraş. De teamă ca sezonul rece să nu-i prindă nepregătiţi, ei se îngrămădesc acum să-şi schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă. Asta înseamnă câştiguri mari pentru patronii de vulcanizări.

Forfota şi aglomeraţie la vulcanizările din Pașcani. Primii fulgi de nea căzuţi în ultimele zile i-au trimis pe şoferi cu maşinile direct la mecanic pentru echiparea corespunzătoare. Dacă până la sfârşitul lunii octombrie aveau doar câţiva clienţi, acum patronii de la vulcanizări spun că cererile pentru schimbat anvelopele s-au dublat. În funcţie de dimensiunile cauciucurilor păşcănenii trebuie să scoată între 40 – 100 lei din buzunar, iar ca durata, lucrarea este executată în minim 20 minute.

Reprezentanţii vulcanizărilor recomandă şoferilor să îşi echipeze maşinile corespunzător pentru iarnă deoarece compoziţia şi consistența pneurilor de vară nu fac faţă temperaturilor scăzute.

Chiar dacă nu sunteţi cunoscător în materie de anvelope, le puteţi recunoaşte pe cele de iarnă după anumite înscrisuri de pe partea laterală. Anvelopele de iarnă acceptate de legislaţia românească şi europeană sunt cele inscripţionate pe lateral cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”. Iniţialele M şi S vin de la cuvintele mud (noroi) şi snow (zăpadă).

Anvelopele „all seasons” pot fi acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de iarnă („M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”). Pentru a fi pregătiţi să circule pe drumuri acoperite cu zăpadă şoferilor le este recomandat să aibă în portbagaj: o lopăţică, o lădiţă de nisip, lanţuri pentru roţi, spatulă pentru ras parbrizul şi o şufă sau lanţ pentru tractare.

În funcţie de bugetul fiecăruia, păşcănenii folosesc anvelopele cumpărate anul trecut sau şi-au achiziţionat cauciucuri noi. Cei care au vrut să investească în siguranţă au scos din buzunar aproximativ 1.000 lei.

Pentru clienţii fideli, patronii vin şi cu oferte. De exemplu, la vulcanizarea din Vatră, la schimbarea anvelopelor de iarnă şoferii îşi pot lasă gratuit cauciucurile la sediul societăţii, unde vor fi depozitate în condiţii optime până în primăvară.

Şoferii care sunt depistaţi pe zăpadă, polei sau gheaţă cu cauciucuri de vară riscă amenzi usturătoare între 810 – 1.800 lei. În plus, ca măsură complementară se va reţine certificatul de înmatriculare fără dovadă de circulaţie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow