10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021

Aglomerație la pescăriile din Pașcani. Oamenii își pregătesc masa pentru Buna Vestire

Aglomerație miercuri, 24 martie, la primele ore ale dimineții în pescăriile din municipiul Pașcani. Pentru că joi, de Buna Vestire, este prima zi din Postul Paștelui când este dezlegare la pește, oamenii au început să își facă provizii cu o zi înainte pentru această sărbătoare.

Cei mai mulți clienți au avut de așteptat chiar și minute bune să își facă cumpărăturile, în ciuda temperaturilor scăzute de afară. Oamenii s-au înghesuit pe scările din fața pescăriei și au așteptat la rând să cumpere pește, fie congelat, fie proaspăt.

Fie că aleg să îl servească după rețeta clasică, cu sos de usturoi și mămăliguță, fie că îl gătesc pe un pat de legume la cuptor, peștele este vedeta de pe mesele românilor în ziua de Bună Vestire. Cei mai mulți pășcăneni au ales să cumpere, mai ales, crap sau păstrăv și s-au declarat mulțumiți de prețurile din acest an.

Patronii din pescarii spun că oferta de pește a fost generoasă, iar vânzarea a mers foarte bine.

„La vânzare avem pește viu, proaspăt, refrigerat, precum novac, crap, dorada, lup de mare, păstrăv, somon și preparate. La congelate, baza este macroul”, a declarat administratorul unei pescării.

Considerat cel mai aspru post de peste an, Postul Paștelui are doar două zile cu dezlegare la pește. Prima este joi, de Buna Vestire, o zi cu bucurie, care amintește de vestea adusă Fecioarei Maria că îl va naște pe Iisus.

Tradiția spune ca în ziua de Buna Vestire este bine sa mănânci pește pentru a avea un an bun. Menționăm că următoarea dezlegare la pește este în duminica Floriilor, pe 25 aprilie.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Stațiile de autobuz vor fi verificate

Reprezentanții administrației locale au în vedere modificarea locațiilor stațiilor de autobuz din Pașcani. Decizia vine în contextul...

Pericol în apropierea școlilor. Poliția somează Primăria Pașcani

În vederea asigurarii condițiilor de siguranță în trafic, Primăria Pașcani se va apuca de montat indicatoare și...

Sens giratoriu la Bariera de la Blăgești

Vești bune pentru șoferi! Un nou sens giratoriu ar urma să fie amenajat la intersecția de la...

Festivalul dovlecilor, expoziție cu cele mai inedite creații, în Impark Zone

Toamna, dovleacul este vedeta sezonului. Cu această ocazie, tinerii voluntari de la Clubul Impact Special, împreună cu...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI