22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Aglomerație la CPU Pașcani. Zeci de viroze și complicații ale bolilor cronice

Aglomerație la CPU Pașcani. Zeci de viroze și complicații ale bolilor cronice

Week-endul ce tocmai s-a încheiat a adus sute de pacienți la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal din Pașcani. Aduși cu mașini personale sau cu ambulanețele, cetățenii acuzau diverse dureri. Nu au lipsit nici complicații ale bolilor cronice sau ale virozelor respiratorii. Șapte pacienți care trebuiau să ajungă la Iași pentru dializă au fost internați până azi dimineață, 9 ianuarie, la spitalul din Municipiu, din cauza drumului Pașcani – Târgu Frumos blocat de vântul și zăpada spulberată care făceau ca  circulația să fie închisă.

Au fost zeci de solicitări ale personalului medical în acest weekend. SMURD-ul, Ambulanța și cei din spitale au lucrat la capacitate maximă și au făcut față numărului mare de apeluri din week-end-ul ce tocmai s-a încheiat. Tronsonul de drum Pașcani – Târgu Frumos a fost închis până la primele ore ale acestei zile, din cauza viscolului și a omătului spulberat. Ambulanțele și mașinile personale nu au putut circula, așadar, șapte persoane ce au necesitat dializă au rămas internate la CPU Pașcani.

Și personalul medical de la Substația de Ambulanță Pașcani a avut treabă în aceste week-end. Au fost solicitați în Municipiu dar și în comunele din împrejurimi. Compartaiv cu anii din urmă, când au avut parte și de o naștere în mașina medicală, până acum, cazurile la care s-au prezentat nu au fost cu probleme sau complicații. Majoritatea dintre ele fiind de boli cronice și viroze respiratorii transportate la CPU Pașcani pentru investigații de specialitate.

De asemenea, multe cazuri ajunse la CPU Pașcani, pentru tratament, au fost cele de luxații și fracturi ale membrelor superioare și inferioare. Majoritatea dintre pacienți au fost persoane de vârsta a doua și a  treia ce au alunecat pe startul subțire de gheață acoperit cu zăpadă din plin. Medicii recomandă atenție sportită în această perioadă și mai ales să purtați încălțăminte adecvată sezonului. Multe din fracturi pot duce la complicații mai ales la persoanele în vârstă iar timpul de recuperare este mult mai mare comparativ cu o persoană tânără.

Medicii de specialitate din cadrul Spitalului Muncipal Pașcani spun că în acest weekend au fost foarte multe prezentări, numai la Compartimentul de Primiri Urgențe fiind 120 de cazuri.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow