Aglomeraţie la completarea declaraţiilor pentru taxa de salubritate

Slider

Zile aglomerate la Serviciul Local de Finanţe Locale Paşcani pentru completarea declaraţiilor de impunere în vederea achitării taxei de salubritate. În aceste zile s-au format cozi mari la ghişeele serviciului iar pascanenii au fost nevoiţi să aştepte zeci de minute pentru depunerea documentaţiei.
Pentru a veni în ajutorul funcţionarilor de la ghişee societatea păşcăneană de salubritate a delegat doi salariaţi care să îi ajute pe contribuabili la completarea declaraţiei. Ei îşi desfăşoară activitatea începând de pe 9 ianuarie în sediul Finanţelor Locale,până la sfârşitul lunii ianuarie, termenul limită până când pot păşcănenii trebuie să declare numarul persoanelor din locuinţe, ca membri de familie sau chiriaşi.
Menţionăm că de la 1 ianuarie 2018 toţi păşcănenii vor fi nevoiţi să achite câte o taxă lunară de salubritate, de 10, 16 lei de persoană, în locul facturării serviciului pe bază de contract. Taxa va fi achitata trimestrial la Serviciul Local de Finanţe Locale, iar calculul se va face pe baza declaraţiei de impunere. Pentru locuinţele unde nu sunt completate declaraţiile, locatarii vor fi obligaţi să achite taxa pentru 4 persoane urmând ca pe parcursul anului să fie făcută regularizarea acolo unde vor fi solicitate corecţii. Taxa va fi impusă şi păşcănenilor plecaţi în străinătate dacă nu vor solicita să fie scutiţi de la plata şi vor face dovada că locuiesc în altă parte.

Slider