10.5 C
Paşcani
joi, martie 28, 2024

Aflati de ce este bine sa instalati un filtru de apa in pompa submersibila (P)

Pompele de gradina sunt o componenta esentiala pentru a va mentine gradina fresh, verde si curata. Exista diferite tipuri de pompe, si anume submersibile si externe – dar premisa de baza a modului in care functioneaza este relativ similara. Acest articol isi propune sa ofere o scurta explicatie a modului in care functioneaza pompele de gradina si sa sublinieze diferitele functii ale acestora.

Componenta principala a unei pompe submersibile de gradina este rotorul sau care deplaseaza apa prin conducta de admisie a apei si conducta de evacuare a apei. Conducta de admisie este conectata la filtre incorporate care curata apa pe masura ce trece inainte de a fi redistribuita prin conducta de evacuare.

Pompa este adesea alimentata de un motor electric, motiv pentru care este esential ca o pompa submersibila sa fie complet impermeabila. Electricitatea circula prin fire intr-un bloc inchis pentru a separa curentul de orice posibil contact cu apa – asigurand astfel siguranta personala.

Motorul electric este cel care roteste rotorul, iar paletele rotorului elibereaza apa cu fiecare rotatie. Datorita vitezei mari a rotorului, fluxul de apa pare continuu. In ceea ce priveste compozitia, pompa de gradina este poate unul dintre cele mai simple modele.

O pompa submersibila este relativ usor de inteles. Pompa este plasata sub suprafata apei, ceea ce inseamna ca este potrivita pentru gradinile in care spatiul este limitat. Scufundarea pompei creeaza un rezultat mai placut din punct de vedere estetic, deoarece exista un minim de masini expuse.

O pompa nesubmersibila expusa se afla pe partea laterala a iazului si are un proces de instalare mai complex. Inainte de a activa pompa, trebuie sa va asigurati ca conductele contin apa pentru a va asigura ca pompa nu incepe prin a aspira aer. De asemenea, este recomandabil sa aveti o carcasa sigura pentru pompa externa, pentru a o separa de copiii mici si de lumina soarelui.

Pompele de gradina pot fi utilizate in numeroase moduri. In primul rand, pot fi folosite pentru a mentine caracteristicile apei din gradina, de exemplu, un iaz sau o fantana. O pompa va mentine apa sa circule in jurul iazului , aceasta mentinand apa proaspata si ajuta la prevenirea formarii algelor. In acest sens, o pompa de filtrare este ideala deoarece ajuta la oxigenarea apei. Pompele de gradina sunt exceptionale pentru a mentine apa curgatoare si pentru a preveni stagnarea.

O pompa de gradina poate fi folosita si pentru a uda gazonul, deoarece instalarea unei pompe va permite sa transferati cantitati mari de apa in diferite zone. Aceasta functie poate fi folosita si pentru a umple o piscina in alta parte din gradina.

Desi pompele si filtrele de puturi nu sunt de obicei o parte reglementata de stat a sistemului de puturi, majoritatea sistemelor de apa vor avea cel putin un filtru. Este recomandabil sa ai un filtru care colecteaza sedimentele pe langa un sistem de filtrare care va trata apa care intra in casa voastra. Daca putul este putin adanc, poate fi necesar sa aveti mai multe filtre, deoarece puturile mai putin adanci vor avea mai multe sedimente si un risc mai mare de contaminare din alte surse.

Sistemul de livrare a apei poate fi proiectat la fel de unic ca si casa. Vom discuta unde va puteti astepta sa gasiti filtrul si cum sa-l inlocuiti. Continuati sa cititi, deoarece defalcam diferite tipuri de filtre si cat de des ar trebui sa le schimbati.

Pompa de apa pentru o sonda poate fi amplasata deasupra solului, cunoscuta sub numele de pompa cu jet, sau sub pamant, care este cunoscuta sub numele de pompa submersibila. Desi exista pompe submersibile care vin acum cu un filtru incorporat, primul filtru ar trebui sa fie amplasat chiar inaintea rezervorului de presiune pe majoritatea sistemelor de apa.

Aceasta configuratie va prelungi durata de viata a rezervorului si a urmatoarelor sisteme de filtrare. Adancimea fantanii , posibilitatile de contaminare si calitatea solului sunt toti factori care vor determina cate filtre, tipul de care veti avea nevoie si unde sunt amplasate.

Cand proprietarii de case se refera la filtrele pompei de apa, cel mai probabil se refera la prefiltrul de sedimente. Acesta este primul pas in sistemul de filtrare. Se va asigura ca namolul si sedimentele raman in afara sistemului vostru de apa, ceea ce inseamna o viata mai lunga pentru restul sistemului  de apa.

Aceste filtre, in general, nu elimina virusii si nici nu inmoaie apa. Acest filtru va fi de obicei primul in linie, fie acoperit in exterior, fie sub casa, in spatiul de acces sau subsol langa rezervorul de presiune. Acest rezervor poate fi numit si rezervor de retinere.

In functie de locul in care se afla casa voastra,  poate fi nevoie de un dedurizator de apa. Acesta este un sistem autonom construit pentru a elimina compusii si a trata apa care altfel ar putea avea un gust sau un miros neplacut.

Aceste sisteme folosesc de obicei sare sau clor pentru a trata apa. Acestea pot si sunt utilizate impreuna cu filtrul de sedimente si alte filtre utilizate pentru dezinfectarea alimentarii cu apa. Acest filtru este de obicei situat in linie pe linia principala de apa inainte de a se desprinde in diferitele conducte care deservesc locuinta.

Un filtru de osmoza inversa este folosit pentru a trata efectiv apa. Va elimina virusii si alte substante chimice daunatoare din aprovizionare. Acest tip de filtru este recomandat pentru sistemele de puturi de mica adancime, precum si in zonele in care calitatea apei poate fi pusa sub semnul intrebarii.

Multi proprietari aleg sa adauge acest tip de filtru ca o abordare preventiva din cauza problemelor tot mai mari cu calitatea apei in ultimii ani. Acest sistem de osmoza inversa trece sub chiuveta din bucatarie pentru a trata apa potabila.

Alte articole