23 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

„Afla ca esti bine” – campanie de prevenire a cancerului la san la Pascani

Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Pascani a fost luminata in aceasta seara in roz. De Ziua Internationala a luptei impotriva cancerului la san”, voluntarii de la Asociatia Sansa 2010 in colaborare cu Fundatia Renasterea au organizat o campanie de prevenire. Totodata, s-au impartit pliante informative si s-a discutat despre aceasta boala.

campanie prevenire

„Afla ca este bine!” a fost motto-ul campaniei desfasurate in aceasta seara la Pascani. Evenimentul a inceput pe inserate, atunci cand zeci de voluntari au impartit pliante informative, baloane si bratari roz prin centrul orasului. La ora 19:00, in sala Arcadia a avut loc o dezbatere despre cancerul la san. Printre invitati, s-a aflat un preot si doua persoane care au primit candva vestea ca au aceasta boala. Una dintre ele a fost Mihaela Vatafu. Pascaneanca a aflat in urma cu cativa ani ca sufera de aceasta maladie si a reusit, din fericire, sa o infrunte.
A facut haz de necaz cand a aflat de la medic diagnosticul. Apoi, le-a spus celor dragi si s-a gandit ca pentru ei trebuie de lupte. Si a luptat. A facut sase luni de chimioterapie, apoi in alte cinci, a urmat un tratament diferit.
Acum este bine, ii multumeste lui Dumnezeu ca a reusit sa treaca peste aceasta cumpana si se bucura de fiecare clipa de viata.
Si coordonatoarea asociatiei, Mihaela Spiridon, a povestit ca a trecut prin astfel de momente. Dupa prima sarcina, medicul i-a spus ca sufera de o afectiune la un san, care se poate transforma usor in cancer. A reusit insa sa aduca soarta de partea ei si s-a vindecat.
Si divinitatea are un rol pentru a trece cu bine prin astfel de momente. Preotul, Ioan Gigi, a discutat despre aceste aspecte si a dezvaluit si cateva povesti de viata.
Activitatea s-a terminat dupa aproape doua ore iar apoi Casa de Cultura Mihail Sadoveanu a fost luminata in roz minute in sir.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow
Articolul precedentSTIRILE INFOBIT 1 OCTOMBRIE 2014
Articolul următorTone de furaje arse