More

  Afiş “Filmatul interzis”, într-o gospodărie din localitatea Topile

  Array

  Dreptul la o viata privata este sustinut clar si tare de o familie din Topile. Cei doi soti au pus un afis la intrarea in curte pe care este exprimat atat in imagini cat si in cuvinte, “Filmatul interzis”. Nu este o gluma si nici nu ascund acolo secrete de stat. Pur si simplu, familia Roman, Lucica si Mihai, au decis sa amplaseze acest semn deoarece, spun ei, rudele i-au fotografiat locuinta intrand in curte fara stirea lor, iar apoi au incercat sa foloseasca fotografiile intr-un proces de impartire a mostenirii.
  Intreaga poveste, care pare fara sfarsit, a inceput acum doi ani. Pentru o camera de circa 16 mp si un hol, lasate mostenire la patru frati, doi dintre acestia se poarta prin procese pentru impartirea egala. Mai exact, Constantin Roman l-a dat in judecata pe fratele sau Mihai, in varsta de 60 de ani, pe motiv ca ar vrea sa locuiasca in spatiul ramas din impartirea acelei camere si a holului, insa nu are acces. Cei care locuiesc acolo insa, au renovat casa aproape in totalitate si sustin ca au investit prea mult pentru a ceda. Casa veche a fost estimata de un expert la 170 milioane de lei vechi, iar valoarea pentru modernizare ajunge la suma de 670 de milioane, banii suportatii de sotii Lucica si Mihai.

  Asadar, conform spuselor doamnei Lucica, in varsta de 57 ani, cu ajutorul fotografiilor, fratele sotului sau ar fi vrut sa obtina mai multi bani din mostenire, incercand sa pacaleasca instanta ca locuinta era modernizata de cei care au lasat-o mostenire. “Noi am renovat casa veche de peste jumatate de secol. Ei au facut fotografii si au modificat datele realizarii, ca sa pacaleasca instanta ca locuinta a fost lasata in acest stadiu de catre parintii sotului”, a precizat femeia.
  Pentru ca, contractul prin care s-a cumparat geamuri si materiale necesare renovarii casei era incheiat in 2011, iar fotografiile in care aparea locuinta modernizata erau datate cu anul 2008, instanta a respins probele.

  Procesele continua pentru diverse motive, precum acte de proprietate false, agresiune si injurii sau mostenire, intre cei doi frati, insa acum familia Roman intentioneaza sa puna un panou si mai mare pentru a preciza ca acea curte este proprietate privata. Sau cel putin pana la solutionarea proceselor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PMP cere adoptarea în regim de urgenţă a legilor privind eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300. (P)

  PMP a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a...

  Investitii din fonduri UE, in pericol! Trei proiecte in intarzaiere. Primarul Pintilie, depasit de complexitatea problemelor

  Situatie ingrijoratoare la Primaria Pascani cu investitiile publice finantate partial din fonduri europene. Trei din cele patru proiecte aflate in derulare prin ADR  Piatra...

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI