30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Afiş “Filmatul interzis”, într-o gospodărie din localitatea Topile

Dreptul la o viata privata este sustinut clar si tare de o familie din Topile. Cei doi soti au pus un afis la intrarea in curte pe care este exprimat atat in imagini cat si in cuvinte, “Filmatul interzis”. Nu este o gluma si nici nu ascund acolo secrete de stat. Pur si simplu, familia Roman, Lucica si Mihai, au decis sa amplaseze acest semn deoarece, spun ei, rudele i-au fotografiat locuinta intrand in curte fara stirea lor, iar apoi au incercat sa foloseasca fotografiile intr-un proces de impartire a mostenirii.
Intreaga poveste, care pare fara sfarsit, a inceput acum doi ani. Pentru o camera de circa 16 mp si un hol, lasate mostenire la patru frati, doi dintre acestia se poarta prin procese pentru impartirea egala. Mai exact, Constantin Roman l-a dat in judecata pe fratele sau Mihai, in varsta de 60 de ani, pe motiv ca ar vrea sa locuiasca in spatiul ramas din impartirea acelei camere si a holului, insa nu are acces. Cei care locuiesc acolo insa, au renovat casa aproape in totalitate si sustin ca au investit prea mult pentru a ceda. Casa veche a fost estimata de un expert la 170 milioane de lei vechi, iar valoarea pentru modernizare ajunge la suma de 670 de milioane, banii suportatii de sotii Lucica si Mihai.

Asadar, conform spuselor doamnei Lucica, in varsta de 57 ani, cu ajutorul fotografiilor, fratele sotului sau ar fi vrut sa obtina mai multi bani din mostenire, incercand sa pacaleasca instanta ca locuinta era modernizata de cei care au lasat-o mostenire. “Noi am renovat casa veche de peste jumatate de secol. Ei au facut fotografii si au modificat datele realizarii, ca sa pacaleasca instanta ca locuinta a fost lasata in acest stadiu de catre parintii sotului”, a precizat femeia.
Pentru ca, contractul prin care s-a cumparat geamuri si materiale necesare renovarii casei era incheiat in 2011, iar fotografiile in care aparea locuinta modernizata erau datate cu anul 2008, instanta a respins probele.

Procesele continua pentru diverse motive, precum acte de proprietate false, agresiune si injurii sau mostenire, intre cei doi frati, insa acum familia Roman intentioneaza sa puna un panou si mai mare pentru a preciza ca acea curte este proprietate privata. Sau cel putin pana la solutionarea proceselor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow