28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Afacerist cercetat şi ascultat degeaba, şase ani de zile. Vrea să dea statul în judecată

Un om de afaceri din Paşcani a fost scos de sub urmărirea penală a procurorilor de la DIICOT iar dosarul său a fost clasat, după aproape şase ani de cercetări pentru săvârşirea unor presupuse acte de evaziune fiscală. În această perioadă convorbirile i-au fost ascultate şi a fost nevoit să dea zeci de declarării. Acum, când a aflat că nu este vinovat firma sa  se afla în pragul falimentului.

Pe 13 aprilie 2011 Cezar Acatincai,  patronul unui depozit engros din Paşcani,  a ajuns la stare gravă la spital în urma unor percheziţii făcute de mascaţi şi inspectorii de la Antifrauda,  la depozitul său dar şi la alte societăţi din judeţele Iaşi Bacău şi Suceava. La acea vreme el a fost acuzat de procurori că ar fi initiat un grup infracţional care producea şi vindea alcool, fără să fie fiscalizat, iar prejudiciul estimat era de cca 5 miliarde de lei vechi.
Pe 24 noiembrie 2016, după mai bine de cinci ani de zile, omul de afaceri păşcănean a fost anunţat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că dosarul său a fost clasat din lipsă de probe şi că i-au fost ridicate măsurile asigurătorii de pe bunurile sechestrate. Cezar Acatincai explica cum a scăpat de puşcărie şi cum încercau procurorii să îl înfunde. A demonstrat cu documente ca mărfurile vândute despre care oamenii legii spuneau că este alcool erau de fapt produse alimentare şi lemne.
Omul de afaceri păşcănean a aflat că a avut convorbirile interceptate timp de câţiva ani de zile. El spune că şi-a dovedit nevinovăţia demontând acuzaţiile procurorilor făcute pe baza interceptărilor înregistrărilor, după ce aceştia au presupus că discuţiile erau codate.
Acum când a fost înştiinţat că a fost cercetat degeaba şase ani de zile Cezar Acatincai îndrăzneşte să să se plângă de consecinţele pe care le-a îndurat în acesta perioadă. De la probleme de sănătate până la defăimarea în spaţiul public. El spune că imaginile date presei de procurori au fost filmate la alte percheziţii din ţară, nu în depozitul său, dâre le ar fi fost folosite şi în campania electorală de adversarii săi politici.
Mai mult, societatea verificată de procurori a ajuns în fragul falimentului deşi în anulul 2011 era în topul primelor 25 de societăţi din Paşcani cu o cifră de afaceri de cca 96 de miliarde de lei vechi.
Acum, afaceristul păşcănean se gândeşte să dea în judecată statul român şi să ceară despăgubiri. El crede că de vina ar fi regimul fostului preşedinte Traian Băsescu care ar fi comandat astfel de percheziţii la oamenii de afaceri PSD.

Menţionăm că un alt om de afaceri din Paşcani a fost achitat de curând, deşi fusese iniţial condamnat la trei ani de puşcărie cu executare. Este vorba despre Neculai Lupu patronul societăţii Aprodex acuzat pentru că ar fi dat mita un microbuz primarului comunei Sireţel, Gheorghe Ancuţa. Luare de mită. Hotărârea iniţială a fost anulată de judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi, iar microbuzul sechestrat a fost înapoiat.


Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow