11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Afaceri păguboase cu lemne. Trei tineri au fost prinși și amendați

Infracțiunile din zona furturilor de lemne, fie că sunt pentru folosință personală sau pentru a abține avantaje materiale, nu ocolesc nici categoriile de vârstă mai tinere.
Vineri după amiază a avut loc o acțiune pentru verificarea transporturilor de lemne și depistarea, după caz, a persoanelor care taie ilegal, sustrag sau transportă material lemnos fără documente legale însoțitoare.
Astfel poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și cei de la Poliţia Rurală, însoţiţi de jandarmi şi specialişti ai Direcţiei Silvice Iaşi au avut acțiuni în zona Pașcani- Hârlău, (în comunele Sireţel, Vînători, Tătăruşi, Moţca, Lespezi, Scobinţi, Cotnari, ) pentru depistarea persoanelor care taie ilegal, sustrag sau transportă material lemnos fără documente legale de provenienţă.

Reprezentantul Inspectoratului de Poliție din Iași ne-a dat și câteva exemple în acest sens.
Pe raza comunei Sireţel au fost identificaţi R. Gheorghiţă de 22 ani, Z. Daniel, de 19 ani și D. Tiberiu, de 22 ani, din localitate care transportau cantitățile de 1,107 mc, 0,846 mc și 0,350 mc lemn foc fără documente de provenienţă; D. Dan de 25 ani, din comuna Slatina, jud. Suceava transporta 4,1 mc cherestea cu o autoutilitară pe raza comunei Tătăruşi fără documente de provenienţă.

În urma acestor verificări, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 15 mii de lei și au fost confiscați aproximativ 10 metri cubi de lemne, atât cherestea, cât și lemne de foc, cu valoare de aproape 20 de mii de lei.
Tinerii au fost au fost sancţionaţi conform legii, primind fiecare o amendă de 2000 lei, iar lemnele au fost confiscate şi predate în custodie Ocolului Silvic Paşcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow