More

  Afaceri nesimitite. ANL-istii cu vile isi inchiriaza apartamentele dobandite, pe gratis, de la stat. Primaria vrea sa ii dea afara

  Array

  anluri

  Pe cand zeci de familii asteapta sa primeasca o locuinta sociala, altii se lafaie cu apartamentele primite. Cele mai multe apartamente au fost date pe vremea cand primar la Pascani era actualul deputat, Neculai Ratoi, iar atunci nu s-au respectat criteriile de repartizare a locuintelor stabilite prin lege, ci mai degraba s-au respectat criteriile de cunostinte si pile.

  In timp ce unii tineri cu situatii financiare precare inca mai spera ca vor reusi sa locuiasca intr-un apartament cu familia, o parte din chiriasi beneficiaza lunar de bani prin inchirierea locuintelor ANL catre alte persoane, lucru interzis de lege. Pana la ora actuala, au fost identificate aproximativ opt cazuri de acest gen.

  Acestia au fost depistati de catre o comisie trimisa prin Dispozitie de Primar, care a verificat situatia juridica a detinatorilor de contracte de inchiriere existenti in locuintele situate in blocurile B01, B4 mansarda, G2A, G2B, F1 si F3. Verificarea a fost efectuata in perioada 1.03.2012-30.03.2012 cu vizite la fiecare dintre locuintele existente in blocurile sus mentionate.

  Printre cei identificati cu probleme, se numara Constantin Cazacu, chirias la blocul F1 din strada Gradinitei; Grigoras Mihaela Tamara, Gabriel Cernauteanu si Ciprian Ichim, chiriasi la blocul F2; Cristieana Merlusca de la blocul G2B si Ruxana Avadanei de la acelasi bloc, Cristiean Huminiuc si Cristina Gavril, ambii chiriasi la blocul G2A. Conform legii, contractul inceteaza in termen de 30 de zile de la data parasirii domiciliului catre titularul contractului sau de la data inregistrarii decesului, daca persoanele indreptatite prin lege nu au solicitat locuinta. Evacuarea chiriasului se va face pe baza unei hotarari judecatoresti irevocabile, iar ca urmare, cei mentionati mai sus urmeaza a fi trimisi in instanta pentru rezilierea contractului.

  Primarul municipiului Pascani, Dumitru Pantazi ne-a vorbit despre situatia celor de la Blocurile ANL, dar a evitat un raspuns direct pe aceasta problema.

  Un singur cetatean a avut binevointa de a recunoaste si preda apartamentul. Este vorba despre Gabrie Cernauteanu de la Blocul F2, care a predate apartamentul ce a fost deja dat unei alte familii de tineri medici la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, unitatea spitaliceasca facand o cerere in acest sens.

  Mentionam ca, la cea mai mare parte dintre cei mentionati, in momentul in care comisia a sunat la usa, nu a deschis nimeni, dar vecinii lor au declarat ca, de mai multa vreme familiile respective nu mai locuiesc acolo si ca in ultima perioada au observat ca apartamentele sunt vizitate de alte persoane.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PMP cere adoptarea în regim de urgenţă a legilor privind eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300. (P)

  PMP a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a...

  Investitii din fonduri UE, in pericol! Trei proiecte in intarzaiere. Primarul Pintilie, depasit de complexitatea problemelor

  Situatie ingrijoratoare la Primaria Pascani cu investitiile publice finantate partial din fonduri europene. Trei din cele patru proiecte aflate in derulare prin ADR  Piatra...

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI