26 C
Paşcani
duminică, iunie 26, 2022
Array

Afaceri cu pesticide de sute de milioane de lei, la Primaria Pascani

La o primarie din judet, afacerile de partid se desfasoara pe bani grei • Chiar si furnizarea unor produse veterinare se realizeaza pe linie politica • Fostul primar al municipiului Pascani a cumparat produse de sute de milioane de lei vechi de la o farmacie veterinara apartinand sotiei unui actual sef al Directiei Sanitar Veterinare

Pentru unii membri de partid, business-urile pe bani publici merg de minune, chiar si atunci cand nu mai ocupa functii publice. Este si cazul unor liberali pascaneni, care au facut afaceri pe bani frumosi din vanzarea unor produse pentru animale. Anul trecut, pe vremea cand Primaria Pascani era condusa de liberalul Grigore Craciunescu, a fost incheiat un contract de furnizare a unor pesticide, insecticide si alte asemenea produse.

Valoarea totala a contractului incheiat a fost de peste 32.000 de lei. Firma cu care a fost incheiat contractul a fost Maramold Company SRL Pascani, ce apartine Lenutei Gaboran, sotia lui Vasile Gaboran, unul din sefii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi, promovat in functie de PNL. La vremea respectiva, Gaboran nu era in structurile DSVSA, insa ramane notorie activitatea sa in partidul care l-a propulsat pe Craciunescu in fruntea Primariei Pascani.

Factura postata pe www.bzi.ro arata cate produse a achizitionat primaria condusa de Grigore Craciunescu de la firma sotiei lui Gaboran. Pentru ce avea nevoie municipalitatea de pesticide, insecticide, erbicide, substante pentru tratarea bolilor la vitei, pentru hrana viteilor si multe altele? Poate ca primaria avea in administrare foarte multe animale, incat a decis la acea vreme sa cumpere atatea produse si toate de la o singura firma? Grigore Craciunescu, actual parlamentar liberal de Iasi, nu a raspuns la telefon pentru a comenta situatia. In schimb, Vasile Gaboran a sustinut ca el nu are nicio legatura cu faptul ca sotia sa a livrat produse unei institutii conduse de un coleg de partid. La acea vreme, Gaboran, dupa cum chiar el a spus, isi desfasura activitatea ca medic veterinar in municipiul Pascani. „Nu stiu. Ce treaba am eu cu Primaria Pascani? Sotia mea este medic veterinar si vinde oricui cumpara. Este problema lor cu cine a incheiat contractul si nu stiu de ce au nevoie de acele produse. Banuiesc ca pentru caini. Este sotia mea, este medic veterinar ca si mine, si lucreaza in privat”, a sustinut Vasile Gaboran.

Sursa BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow