24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Afacerea unui primar darama casele pascanenilor

Pe straduta Fundac Fantanele, din apropierea Pietei Agroalimentare din Pascani, circulatia masinilor de mare tonaj este interzisa• In schimb, autobuzele trec incontinuu, iar structura caselor din imediata apropiere se distruge pe zi ce trece • Un primar liberal nu este strain de afacerea cu masinile de transport in comun

Locuitorii de pe strada Fundac Fantanele, din municipiul Pascani, au ajuns la culmile rabdarii. Acestia spun ca nici fosta conducere si nici actuala conducere nu iau o decizie ferma cu privire la circulatia autobuzelor din autogara amenajata de catre primarul comunei Siretel, Gheorghe Ancuta, in zona Vale. Din spusele cetatenilor, pe straduta Fundac Fantanele, din apropierea Pietei Agroalimentare, circulatia masinilor de mare tonaj este interzisa. In schimb, autobuzele trec incontinuu pe straduta respectiva, iar structura caselor din imediata apropiere se distruge pe zi ce trece. Oamenii sunt foarte nemultumiti pentru ca, dupa cum spun ei, primaria nu a facut nimic în aceasta privinta, desi i-au instiintat de problemele cu care se confrunta.

De cativa ani, de cand s-a desfiintat vechea autogara Codreanu, primarul comunei Siretel, arhicunoscut pentru afacerile cu transportul in comun, a deschis in zona Vale o tentativa de autogara pentru a-si imbarca calatorii si pentru a stationa autobuzele si microbuzele pe care le detine. Partea proasta este ca datorita spatiului mic, soferii primarului sunt obligati sa intre pe niste stradute alaturate pentru a putea intoarce masinile de mare tonaj.
In zona, sunt foarte multe familii care locuiesc la case si care inca de la primele ore ale diminetii si pana la ore tarzii sunt nevoite sa suporte trepidatiile provocate de trecerea autobuzelor primarului. „S-a pus stapanire pe toata zona. De la primele ore ale diminetii incep sa treaca autobuze pe strada, iar datorita gabaritului destul de mare pentru straduta aceasta, casele pur si simplu trepideaza. Nu este normal sa suportam noi, locuitorii din zona, toata aceasta debandada pentru ca nu au unde sa-si parcheze toate autobuzele. Sunt momente cand pur si simplu te uiti la vitrina din casa cum tremura si te gandesti daca o sa se sparga ceva sau nu. Din cate stiu, aceasta problema a fost adusa in atentia actualei conduceri si au zis ca vor vedea ce vor putea face. Sa se gaseasca un spatiu intr-o zona mai indepartata de case”, a spus, satul de disconfortul creat, Iulian Ignat, un locatar din zona.

Tot cei din zona sunt nemultumiti de faptul ca strada Fundac Fantanele nu este asfaltata, ci doar pietruita iar autobuzele care se intorc sau merg zilnic in curse produc un praf de nedescris. „Acea strada nu a fost conceputa pentru traficul greu. Pe langa trepidatiile zilnice, in zilele de vara suntem nevoiti sa inghitim si praful produs de aceste autobuze. Nu ne dorim decat ca traficul sa fie directionat pe alte artere, pentru ca in timp, apar crapaturi tot mai mari in peretii casei. Ori daca nu, sa se gaseasca alta zona pentru autogara. Nu se poate in cativa metri si in apropiere de casele noastre sa faci autogara”, a mai spus acesta.

Continuare pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow