13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Iașilor

Sâmbătă, 4 februarie 2023, la Centrul Eparhial Iași a avut loc întâlnirea anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor.

Ziua a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii, la Catedrala veche „Sfântul Gheorghe”, de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

In cadrul ședinței s-au aprobat rapoartele de activitate ale sectoarelor Eparhiei Iașilor pe anul 2022 și s-au făcut propuneri pentru anul curent. De asemenea, pe parcursul lucrărilor ședinței au fost prezentate rezumatele activităților cultural-misionare desfășurate în ultimul an în Arhiepiscopia Iașilor.

Conform Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este un organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei.

Adunarea se compune din reprezentanții aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, cu o viață morală și religioasă demnă de un creștin. Pascaniul este reprezentat de patru persoane si anume, Vasile Plesca (min 8.30), directorul societăţii Avastar şi Nicolae Lupu, directorul societăţii Aprodex si doi supleanti, Vasile Sandu – directorul PROINVEST Pascani si Pavel Postolachi – preot.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow