25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Aductiune de apa la Tatarusi. 85 de mld au fost scoase la licitatie

Primaria Tatarusi a inceput licitatia pentru proiectul “Aductiune de apa”, o investitie de amploare pentru comunitatea locala. Conducta de apa va fi extinsa pe o distanta de 28 de km, in centrul localitatilor Tatarusi si Uda, costurile fiind estimate la cca 85 de miliarde de lei vechi .
Banii pentru efectuarea lucrarilor vor fi asigurati de firma ce va castiga licitatia, urmand ca mai apoi, aceasta, sa ii recupere de la Guvernul Romaniei. Lucrarile vor incepe dupa desemnarea firmei castigatoare si se vor finaliza in cel mult 24 de luni.

Mentionam ca in prezent in cele cinci sate componente nu exista un sistem de aductiune de apa, singura sursa potabila fiind fantanile si acestea putine la numar, din cauza ca apa trebuie scoasa la peste 10 m adancime. Acesta este si motivul pentru care noua investitie ii bucura pe localnici pentru ca vor avea apa in curte sau chiar in casa fara sa mai fie nevoiti sa o aduca de la sute de metri departare.

Anul acesta, edilul comunei, Costel Iosub, spera sa duca la indeplinire si alte obiective importante precum finalizarea lucrarilor la baza sportiva si la gradinita din satul Pietrosu si reabilitarea celor doua camine culturale din Tatarusi si Iorcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow