27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022

Adrian Florin Boca, candidat pentru Senatul României: O echipă puternică de candidați social-democrați se prezintă în fața ieșenilor la alegerile locale din 6 decembrie! (P)

Medici, juriști, profesori universitari, antreprenori de succes și oameni cu experiență solidă în administrația publică, alături de medicul europarlamentar Tudor Ciuhodaru își pun cunoștințele și voința de muncă în slujba ieșenilor. Cu inima alături de ieșeni și de Iași, de români și România.
Dezastrul provocat de PNL trebuie oprit. Principalul motiv este legat de gestionarea crizei sanitare provocată de pandemia de Covid-19. O zecime dintre medicii români nu pot participa la lupta împotriva pandemiei. Conform statisticilor oficiale, 2.500-2.700 de medici au fie o sănătate prea fragilă, fie se află în concediu medical. În afara acestora, peste 3.000 de medici s-au îmbolnăvit ei înșiși, câteva zeci dintre ei decedând. În fața pandemiei care afectează din ce în ce mai mult personalul medical, guvernul liberal nu găsește ceva mai bun de făcut decât să-i arunce în luptă și pe medicii de familie, fără a le asigura măcar echipamente de protecție. Această politică dezastruoasă trebuie să înceteze.

Protecția personalului medical, cu prioritate a celor implicați în tratarea pacienților COVID-19, dar nu numai a lor, trebuie să devină pilonul pe care să se bazeze răspunsul la epidemie. Este un aspect asupra căruia a atras atenția în nenumărate rânduri, încă de la începutul pandemiei, și eurodeputatul PSD Tudor Ciuhodaru. Or, la ora actuală, beneficiază de costume de protecție doar personalul implicat direct în lupta cu pandemia, uitându-se faptul elementar că virusul nu alege, iar în același spital funcționează deseori și secții non-COVID. Acest lucru duce frecvent la apariția de noi focare intraspitalicești.


În paralel, România trebuie să-și dezvolte propriile capacități de luptă împotriva COVID. Opiniile specialiștilor converg spre concluzia că epidemia este departe de sfârșit, iar virusul va continua să fie prezent chiar în condițiile dezvoltării unui vaccin. Programul de guvernare al PSD presupune încurajarea producției de medicamente autohtone și de dispozitive medicale necesare pentru diagnosticarea și tratamentul COVID-19. În China, o clădire industrială a fost convertită în doar șase zile într-un unitate de producție a măștilor medicinale. În România, fabrica de măști inaugurată cu fast de premierul Ludovic Orban în aprilie nu a produs nici măcar o singură mască, închizându-se imediat. Până acum, în domeniul producției anti-COVID au existat doar inițiative private, insuficiente pentru acoperirea cererii. România are capacitatea industrială necesară și pentru producerea de echipamente de protecție și de medicamente sau dispozitive medicale.

PSD este singurul partid preocupat cu adevărat de soarta ieșenilor. Așadar, vă invit, dragi ieșeni, să votați candidații social-democrați, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow