More

  Adormirea Maicii Domnului

  Array

  Sfinţii Apostoli au fost cu toţii prezenţi , cu excepţia Sfântului Apostol Toma, atunci când Sfânta Fecioară a părăsit pământul şi a trecut din această viaţă spre una sfântă şi mult placută lui Dumnezeu. Apostolul Toma , dorind să o vadă încă o dată , i-a convins pe ceilalţi să deschidă mormântul acesteia,moment in care s-a descoperit faptul că trupul ei nu mai era în interiorul rece,ci fusese luat la ceruri,în sânul fierbinte al dragostei celei adevărate.
  Praznicul Adormirii Maicii Domnului este unul din cele mai îndrăgite sărbători pentru credincioşii ortodocşi români, mai ales datorită evlaviei deosebite a acestora faţă de Născătoarea de Dumnezeu. Un foarte mare număr de biserici şi de mănăstiri de pe teritoriul tarii noastre poartă acest hram. Şi ,nu în puţine locuri , cu această ocazie ,se organizează diverse pelerinaje la mănăstirile care îşi sărbătoresc astfel ocrotitoarea.
  De asemenea,sărbătoarea în cinstea Adormirii Sfintei Fecioare Maria este considerată de mai mulţi teologi drept “Paştele verii”. Ea este cea mai cunoscută în popor din acest anotimp şi cea mai importantă dintre cele închinate Nascătoarei de Dumnezeu. În ziua praznicului , nu doar ortodocşii , dar şi romano-catolicii sărbătoresc atât moartea şi îngroparea , cât şi învierea şi înălţarea la cer a Maicii Mântuitorului.

  Acei credincioşi care participă la Slujba Vecerniei Adormirii Maicii Domnului poartă în suflete emoţia unei noi Sâmbete Mari din Săptămâna Patimilor. În biserică se cântă imne precum Prohodul şi Binecuvantările Maicii Domnului , iar Epitaful Maicii lui Dumnezeu este purtat în procesiune împrejurul locaşului de cult.


  Ce părere ai?

  Related Articles

  Biblioteca din Târgu Frumos se mută în sediu nou. Două etaje pentru instituția de cultură

  Biblioteca „Universul Cunoasterii” din Targu Frumos va avea un nou sediu. Decizia a fost luata in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local al orasului,...

  Pompierii au dat jos 200 kg de tencuială, ce era să cadă de pe pereții blocului PTTR din spatele Poștei Deal

  Pompierii pascaneni au fost chemati joi, 25 februarie a.c., de catre un cetatean care a observat ca la etajul patru al blocului PTTR din...

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “ Plafonarea salariilor din sistemul bugetar echilibrează financiar bugetul de anul acesta”.

  Ne aflăm în situația în care statul român consumă mai mult decât își permite. Problema lipsei banilor din bugetul statului e una de zeci de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp