19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Adoptați un caine,  de sărbători!

- Advertisement -

Dacă vreți sa faceți un cadou special copiiilor sau prietenilor dumneavoastră în perioada sărbătorilor de iarna o varianta deosebita ar putea fi adoptarea unui animal de companie. La padocul din apropierea municipiului Pașcani sunt peste 300 de câini aflați în îngrijirea unei asociații de protecție, adunati de pe străzi. Unii dintrei ei sunt de rasa, părăsiți de foștii stăpâni. Toți au fost sterilizati și vaccinați iar acum așteaptă sa fie luați acasă de o familie.
Situația a fost prezentata în cadrul unei conferințe de presa de edilul municipiului, o parte din costurile de îngrijire fiind suportate de la bugetul local. Primarul Marius Pintilie a făcut apel la iubitorii de animale sa adopte câte un caine iar municipalitatea isi va asuma cheltuielile de vaccinare și microcipare. Cei interesați trebuie sa facă dovada ca au venituri și spațiu suficient pentru creșterea și întreținerea animalului adoptat. Edilul a spus ca va începe o campanie de informare în acest sens.

Deocamdată Primăria Pașcani nu acorda nici o recompensa financiară pentru incurajarea adopțiilor un câini. În alte localități din țară administrațiile locale achita câte o alocație pentru întreținerea sau cumpărarea hranei pentru o perioada de timp.
De asemenea primarul a anunțat ca anul viitor va începe o campanie gratuită de sterilizare a câinilor din gospodarii. Perioada și condițiile urmează sa fie anunțate.

Menționăm ca la Pașcani s-a înmulțit în ultima perioada numărul de câini fără stăpân. Cum padocul este deja plin, Priamria trebuie sa găsească soluții pentru prinderea și adapostirea acestora.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow