Municipiul Paşcani ar putea arăta mai frumos dacă alături de muncitorii din Primărie ar veni şi alte persoane pentru îngrijirea spaţiilor verzi.
Aşa se întâmplă în mai multe oraşe ale ţării, acolo unde cei interesaţi au putut adopta câte o suprafaţă de teren din domeniul public pentru a avea grijă de el.

Un proiect asemănător este propus şi în municipiul nostru de consilierul PMP Sorin Olariu. Iniţiativa, intitulată “Adopta un spaţiu verde” se adresează asociaţiilor de proprietari, societăţilor comerciale şi institutiilor publice care pot şi vor să investească în amenajarea, reabilitarea şi infrumusetarea unor spaţii verzi din domeniul public.
Proiectul a fost depus la secretariat şi urmează să fie supus aprobării legislativului local. Dacă va fi votat cei interesaţi trebuie să încheie un protocol cu Primăria valabil trei ani de zile. “Oamenii de bine” trebuie să asigure materialul săditor, amenajarea terenului şi sistemul de irigare, dacă este cazul, din banii lor, în timp ce adminsitratia locală pune la dispoziţie terenul, apa necesară udării şi forţa de muncă. Mai mult, societăţile/asociatiile sau instituţiile respective au voie să facă amenajări festive pe terenul respectiv, în perioada sărbătorilor de iarnă şi să monteze panouri de maxim 10 mp pe care va fi afişat numele şi un mesaj de mulţumire din partea administratiei locale.
Menţionăm că la Paşcani, conform statisticelor, ar fi cca 25 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider