0.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Adolescenţii români din grupa de vârstă 12-15 ani ar putea fi vaccinaţi, din vară, împotriva coronavirusului

Suntem la un pas de vaccinarea copiilor. Agenţia Europeană a Medicamentului evaluează în procedură de urgenţă administrarea serului Pfizer la adolescenţii cu vârste între 12 şi 15 ani. În Statele Unite, începe deja imunizarea copiilor de săptămâna viitoare. Părinţii, cei care trebuie să-şi dea acordul, au păreri împărţite.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze.

Este declaraţia care a pus pe jar părinţii, cei care va trebui să-şi dea acordul. Ministrul Sănătăţii e încrezător: a declarat în exclusivitate pentru Observator că îşi va imuniza fetiţa de 13 ani imediat ce serul va fi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Eu m-am vaccinat, dar copilul nu mi l-aș vaccina, sincer” este o opinie, în timp ce o altă opinie merge în direcţia „mi-aș vaccina copilul. În primul rând, este o protecție pentru cei bătrâni„.

Vaccinul Pfizer este singurul ser aprobat în Uniunea Europeană care se administrează adolescenţilor între 16 şi 18 ani. Acum, Agenţia Europeană a Medicamentului evaluează în procedură de urgenţă posibilitatea folosirii lui şi pentru copiii între 12 şi 15 ani. Studiile clinice au arătat o eficienţă de 100% a serului la această categorie de vârstă. Aprobarea finală ar putea veni în luna iunie. Asta în timp ce în Statele Unite vaccinul Pfizer ar putea fi autorizat pentru adolescenţi chiar de săptămâna viitoare.

Vaccinul Pfizer, împotriva coronavirusului, testat inclusiv pe bebeluşi de şase luni

Cosmina Berbecel, medic de familie: Chiar dacă ei fac forme mai uşoare de boală sunt situaţii în care ajung şi ei în spital cu complicaţii, dar ei sunt un vector de transmisie a virusului şi pot pune în pericol persoanele adulte care nu au apucat să se vaccineze.

Ultimele cifre oficiale arată că în jur de 17 mii de adolescenţi români, cu vârsta între 16 şi 19 ani, au schema completă de vaccinare. Mai puţin de 60 de mii sunt imunizaţi cu o singură doză, în timp ce peste 743 de mii sunt nevaccinaţi. Sunt şi părinţi care vor deja să-i obişnuiască pe copii cu ideea şi îi iau la centrul de vaccinare pentru a le da un exemplu.

Pfizer a început testele clinice şi pe copiii mai mici de 12 ani, inclusiv pe bebeluşi de şase luni. Şi Moderna testează vaccinul pe minorii care au peste 12 ani.

Sursa Observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

Monica Berescu, deputat USR: Coaliția hoției PNL – PSD – UDMR refuză profesionalizarea conducerii ANCOM

C.P. România și-a asumat adoptarea directivei europene privind Codul Comunicațiilor drept unul dintre cele 20 de obiective...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI