More

  Adolescentii care se drogheaza si transporturile in atentia unui parlamentar

  Array

  Senatorul Sorin Lazar a adresat astazi o interpelare Agentiei Nationale Antidrog, privind tinerii care se drogheaza, fumeaza sau beau alcool.

  „Cel mai recent studiu al Agenţiei Naţionale Antidrog arată că peste trei sferturi din adolescenţii români de 17 ani beau alcool, fumează şi se droghează.
  De asemenea tot mai mulţi copii ajung să ia contact cu aceste vicii de la vârste fragede, de 13 sau chiar 11-12 ani.
  În acest sens, vă rog să îmi comunicați care este strategia Agentiei cu privire la rezolvarea problemelor cuprinse în raport” se arata in comunicatul de presa.

  De asemenea, parlamenatarul a cerut explicatii si legate de situatia transporturilor din tara.

  „În Uniunea Europeană, România ocupă unul dintre ultimele locuri în privinţa situaţiei generale din transporturi, potrivit unui clasament publicat joi,10 aprilie, de Comisia Europeană.
  Ţara noastră are cea mai mare cotă de piaţă la transportul feroviar de marfă, dar infrastructura căii ferate este în stare proastă.
  De asemenea, numărul de decese din cauza accidentelor rutiere, raportat la un milion de locuitori, este cel mai mare din Uniune.
  Clasamentul ia în considerare performanţa statelor membre în 22 de categorii, între care infrastructura, impactul asupra mediului, transpunerea legislaţiei europene şi siguranţa, la toate tipurile de transporturi.
  În acest sens, vă rog să îmi comunicați care sunt motivele care au determinat poziționarea statului român în topurile inferioare europene din acest punct de vedere și care sunt măsurile pe care le veți adopta în vederea rezolvării acestor probleme” a precizat Sorin Lazar.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI