17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
Array

Adolescentii care se drogheaza si transporturile in atentia unui parlamentar

Ultimele știri

Senatorul Sorin Lazar a adresat astazi o interpelare Agentiei Nationale Antidrog, privind tinerii care se drogheaza, fumeaza sau beau alcool.

„Cel mai recent studiu al Agenţiei Naţionale Antidrog arată că peste trei sferturi din adolescenţii români de 17 ani beau alcool, fumează şi se droghează.
De asemenea tot mai mulţi copii ajung să ia contact cu aceste vicii de la vârste fragede, de 13 sau chiar 11-12 ani.
În acest sens, vă rog să îmi comunicați care este strategia Agentiei cu privire la rezolvarea problemelor cuprinse în raport” se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, parlamenatarul a cerut explicatii si legate de situatia transporturilor din tara.

„În Uniunea Europeană, România ocupă unul dintre ultimele locuri în privinţa situaţiei generale din transporturi, potrivit unui clasament publicat joi,10 aprilie, de Comisia Europeană.
Ţara noastră are cea mai mare cotă de piaţă la transportul feroviar de marfă, dar infrastructura căii ferate este în stare proastă.
De asemenea, numărul de decese din cauza accidentelor rutiere, raportat la un milion de locuitori, este cel mai mare din Uniune.
Clasamentul ia în considerare performanţa statelor membre în 22 de categorii, între care infrastructura, impactul asupra mediului, transpunerea legislaţiei europene şi siguranţa, la toate tipurile de transporturi.
În acest sens, vă rog să îmi comunicați care sunt motivele care au determinat poziționarea statului român în topurile inferioare europene din acest punct de vedere și care sunt măsurile pe care le veți adopta în vederea rezolvării acestor probleme” a precizat Sorin Lazar.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
17.3 ° C
20.1 °
13.9 °
84 %
1.7kmh
2 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
31 °
mie
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI