More

  ADMITEREA la Universitatea „Cuza“. Cresc taxele de studiu la câteva facultăţi

  Array

  Și unele taxe de admitere s-au majorat.

  Deşi taxele la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi au rămas în mare parte aceleaşi şi pentru anul universitar 2016-2017, există o serie de creşteri notabile, atât la ciclul de licenţă, cât şi la cel de master.

  Astfel, începând de anul viitor, Facultatea de Istorie a crescut taxa anuală de la 1.800 la 2.000 de lei, pentru ciclul de licenţă, înregistrându-se şi o creştere la master, de la 2.000 de la 2.100 de lei.

  O creştere însă cu mult mai mare o are Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“, în ceea ce priveşte taxele de studiu. Dacă în anul trecut tinerii care nu prindeau un loc bugetat trebuiau să achite 2.400 de lei, anul acesta ei trebuie să plătească 3.000, cu 600 de lei în plus. Iar la master, la Teologie, au crescut atât taxa de şcolarizare, de la 2.800 la 3.000 de lei, cât şi cea de înscriere pentru a depune dosarul, de la 200 la 250 de lei.

  Mai există o singură modificare a taxelor pentru anul viitor, aceea înregistrată la Facultatea de Informatică, la master. Acolo, în anul 2015-2016 exista un tarif de 3.900 de lei, iar anul acesta studenţii vor trebui să achite 4.500 de lei anual, cea mai mare taxă de la master de la UAIC.

  O taxă similară există şi la Centrul de Studii Europene în acest an, la un master proaspăt-acreditat, de Studii europene şi vecinătatea vestică a UE, cu 4.500 de lei.

  Şi la programul în limba engleză de la Biologie taxa este tot de 4.500 de lei.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI