More

  Admiterea de toamnă la „Cuza“ începând de azi: 3 zile de înscrieri, 800 locuri la buget

  Array

  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi va organiza admiterea de toamnă între 5 şi 7 septembrie.

  De luni, absolvenţii bac-ului de toamnă, dar şi cei care doresc să urmeze un program de master sau de licenţă pot să îşi depună dosarele la cele 15 facul­tăţi ale instituţiei de învăţământ superior. În total, UAIC scoate toate locurile de la buget rămase libere în urma admiterii din vară – 392 la buget pentru ciclul de licenţă şi 445 de locuri la buget pentru master.

  Anul acesta, doar Facultatea de Drept nu mai scoate locuri la admiterea din toamnă fiindcă le-a ocupat deja pe toate în sesiunea precedentă, atât la licenţă, cât şi la master. Pentru licenţă, mai sunt două facultăţi care nu organizează concurs de dosare sau altă formă de admitere – Educaţie Fizică şi Sport şi Informatică.

  Există un număr de cinci locuri la buget care au şi bursa asigurată scoase pentru candidaţii români din Repu­blica Moldova, patru la buget, dar fără bursă, şi 22 de locuri cu taxă. Pentru candidaţii de etnie romă sunt 19 locuri la buget, 11 la taxă, alocate la admitere doar pentru licenţă.

  La nivel de licenţă, distribuţia locurilor rămase libere este relativ uniformă, existând un număr mai mare de astfel de poziţii la fa­cultăţile care reprezintă ştiinţe exacte, cât şi la cele care sunt mai mari şi au, prin urmare, şi mai multe locuri scoase la concurs.

  Astfel, cele mai multe locuri rămase libere la buget sunt la Facultatea de Geografie şi Geologie – 72, urmând Facultatea de Fizică cu 68, Literele cu 53, Biologia cu 45, Chimia cu 38, Teologia Ortodoxă cu 30 şi Istoria cu 25.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI