More

  Admiterea 2014: Cum se va da admiterea la Universitatea “Cuza”

  Array

  Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iaşi a stabilit, conform Ordonanţei de Urgenţă 117/2013, că admiterea pentru noul an universitar va pune accent în special pe rezultatele de la bacalaureat. Astfel, din oferta educaţională pentru anul 2014-2015, viitorii absolvenţi de liceu au la dispoziţie 72 de specializări diferite la cele 15 facultăţi ale instituţiei de învăţământ superior.
  Mai mult, pentru sesiunea următoare, „Cuza“ a scos la bătaie 3.600 de locuri la buget, cifră de şcolarizare care a fost propusă de către universitate pentru aprobare de la Ministerul Educaţiei Naţionale.
  „Numărul final de locuri va fi anunţat după ce ministerul va aproba cererea înaintată de universitate. Toate cele 15 facultăţi vor lua în considerare notele obţinute la bacalaureat, fie media, fie anumite probe, dar o parte dintre acestea au şi probe suplimentare“, au precizat reprezentanţii universităţii într-un comunicat remis presei.
  La fel ca anul trecut, şi anul acesta unele facultăţi vor organiza probe suplimentare de examinare a celor care vor să devină studenţi. Candidaţii la cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport vor da o serie de teste pentru a se determina aptitudinile sportive, iar pentru specializarea Kinetoterapie vor da un examen în materia de Biologie pentru clasa a XI-a.
  Facultatea de Drept este singura care organizează un examen scris la limba română, care conţine şi întrebări de gramatică, care va valora 50% la admitere.
  Ultimele specializări care vor avea probe suplimentare sunt pedagogia în învăţământul primar şi universitar şi Teologia ortodoxă pastorală, care vor organiza teste pe specialitatea profilului acestora.
  Universitatea a cerut cele mai multe locuri bugetate pentru Facultăţile de Economie şi Administrarea Afacerilor, 850 de locuri, Facultatea de Litere, 440, şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, 350.

  Sursa Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet