4.2 C
Paşcani
vineri, aprilie 19, 2024

Admitere la liceu 2018 Încep înscrierile la liceu – Cum se completează fișa de admitere la liceu

Admiterea la liceu pentru anul școlar 2018-2019 începe mâine, când se dă startul înscrierilor. Elevii care au terminat gimnaziul trebuie ca, împreună cu părinții și ajutați de diriginţii de la clasa a VIII-a, să completeze opţiunile în fişele de înscriere la liceu, în perioada 29 iunie – 3 iulie. Intră la clasa dorită elevul cu media de admitere la liceu cea mai mare. Înscrierea în clasa a IX-a se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere la liceu este formată din media obținută la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%). 
Ministerul Educației Naționale recomandă “completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni, pentru a evita situațiile nedorite”. Instituția precizează că “numărul total de locuri alocat în învățământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaților, condiția esențială fiind exprimarea unor opțiuni realiste”.
Cum arată fișa de înscriere la admiterea în liceu 2018

Descarcă de aici modelul de fișă de înscriere la liceu în anul școlar 2018-2019

Fisa de admitere la liceu 2018 – Model de fisa

Cum se completează fișa de admitere la liceu – Ghid pentru părinți și elevi

Ministerul Educației a publicat un ghid al admiterii computerizate, pentru a-i ajuta pe părinți și elevi să completeze fișele de admitere la liceu. Iată mai jos sfaturile Ministerului, pentru optimizarea șanselor ca elevul să intre la clasa pe care și-o dorește:

1. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat.

2. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

3. Încheie cu opţiunile cel mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place, decât să nu intri deloc.

Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite. Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.

4. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi, pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

5. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere NU îţi poate dăuna în nici un fel – oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi admis. Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate.

Continuarea pe HOTNEWS.RO

Alte articole

Pelerinaj de Florii la Pașcani și Târgu Frumos pe 27 aprilie

Sâmbătă, 27 aprilie, înainte de Săptămâna Mare, în municipiul...

Președinte de ședință de la PNL, la propunerea PSD

Situație inedită in legislativul pascanean. Pentru ultimele sedinte pana...

Concert de muzică psaltică, la Pașcani. Corul Academic Byzantion, la Casa de Cultură, pe 26 aprilie

Protopopiatul Pașcani și Asociația Culturală Byzantion organizează înainte de...