19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

ADMITERE FACULTATE 2013: La ce facultăţi publice intri doar cu BAC-ul. Afla lista ieseana

Pe site-ul economica.net găsiţi lista facultăţilor şi specializărilor publice din cele mai puternice centre universitare din ţară – Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi – la care absolvenţii de liceu vor fi admişi pe baza notelor obţinute la examenul de Bacalaureat, şi, în anumite cazuri, şi printr-o scrisoare sau eseu de motivaţie.
UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IAŞI
Candidaţii vor intra doar cu media de la BAC la următoarele facultăţi: Facultatea de Biologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice, Facultatea de Fizică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Litere, Specializările Psihologie, Pedagogie şi Psihopedagogie Specială, Facultatea de Teologie Romano-Catolică.
Pentru domeniile de studiu Geografie și Știința mediului, media de admitere se calculează astfel: media generală de la BAC şi nota la o probă scrisă la alegere din cadrul examenului de Bacaluareat, dintre Geografie, Logică şi Argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, contează în mod egal în media de admitere.
La Facultatea de Matematică, candidaţii vor fi admişi funcţie de media de la BAC şi nota obţinută la BAC ori la matematică, ori la informatică. Cele două note contează în mod egal în media de admitere.
La Facultăţile de Teologie Ortodoxă Didactică, Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială, Artă Sacră, admiterea se face după algoritmul următor: media de la BAC contează în proporţie de 70% în media de admitere iar nota obţinută la BAC la limba română contează în proporţie de 30% în media de admitere.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow