4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Administratorii firmei unui senator pascanean nu mai au acces la fondurile societăţii

Senatorul ieşean PSD Florin Constantinescu şi partenerii săi de afaceri de la ACK Fluid Paşcani au primit interzis la fondurile firmei unde sunt acţionari după ce au manageriat defectuos compania şi au dus-o în insolvenţă. Lichidatorul firmei, Management Reorganizare Lichidare, prin Corneliul Mititelu, a obţinut recent avizul judecătorului sindic de a se ocupa personal de încasările şi plăţile ce urmează a fi realizate în cadrul procedurii.
„Admite cererea formulată de administratorul judiciar Management Reorganizare Lichidare SPRL, în contradictoriu cu debitoarea SC ACK Fluid SRL Paşcani şi în consecinţă, ordonă ridicarea în parte a dreptului de administrare a debitoarei SC ACK Fluid SRL Paşcani în sensul că efectuarea ulterioară a operaţiunilor de încasare/plăţi prin/din casierie respectiv conturi bancare se va face doar prin administratorul judiciar Management Reorganizare Lichidare SPRL. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei publicată la începutul acestei săptămâni.
În motivarea cererii, Mititelu susţine că administratorul special al firmei, „fără a întreprinde acţiuni premeditate de prejudiciere a debitorului, a dat dovadă de un management defectuos, care a generat pierderi însemnate din averea debitoarei cu consecinţe nefaste asupra procedurii de Insolvenţă. Pe de altă parte, măsura întocmirii documentaţiei privind constituirea şi utilizarea fondului de garantare în vederea plăţii creanţelor salariale a fost luată în urma protestelor foştilor salariaţi ca urmare a neplăţii drepturilor acestora pe o perioadă îndelungată”, se arată în plângerea lichidatorului. Analizând motivele invocate de Mititelu, instanţa a reţinut că într-adevăr se constată un management defectuos care a dus la cumularea unor datorii foarte mari ale firmei şi că „se remarcă o situaţie socială dificilă în condiţiile în care, neexistând fonduri pentru plata salariilor, angajaţii, în număr semnificativ, nu şi-au mai încasat retribuţiile de mai bine de jumătate de an. În acest sens, există posibilitatea ca AJOFM Iaşi să aprobe sume de bani pentru plata retribuţiilor din fondul de garantare”, a menţionat în sentinţă judecătorul sindic.
Trebuie menţionat că instanţa a ridicat doar în parte dreptul de adminsitrare a firmei, ceea ce înseamnă că adminsitratorul judiciar se va ocupa doar de partea financiară a firmei, în timp ce activitatea specifică va rămâne în sarcina administratorilor de drept. Potrivit tabelului preliminar de creanţe, firma deţinută de senatorul Florin Constantinescu şi cei doi asociaţi ai săi, Aristotel Katzighera şi Neculai Agavriloaei are de restituit creditorilor peste 7,5 milioane lei, din care 195.000 către ei înseşi în nume personal. Cele mai mari sume le au de recuperat de la firma senatorului Constantinescu Banca Comercială Română (2,8 milioane lei) şi statul român, prin Direcţia Regională de Finanţe (2,4 milioane lei).

Ziarul de Iasi

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow