14.1 C
Paşcani
joi, aprilie 25, 2024

Administrația locală se contrazice singură în ceea ce privește garajele construite pe domeniul public, fără contracte de închiriere sau concesiune (video)

Administrația locală se contrazice singură în ceea ce privește garajele construite pe domeniul public, fără contracte de închiriere sau concesiune. Dacă anul trecut primăria îi soma pe cei care se aflau în acesata situație să elibereze terenurile și chiar au fost date și amenzi, la audiențele de joi, 24 martie, edilul a lăsat să se înțeleagă că sunt și alte soluții. 

Este vorba despre situația un cetățean care s-a prezentat la audiențele săptămânale. Bărbatul deține un garaj, preluat de la o altă persoană, pe baza unei înțelegeri. El nu deține contract de vânzare-cumpărare, deoarece nu poate face dovada terenului.

Garajul a fost construit înainte de anii ’90, cu acordul verbal al reprezentanților Primăriei. La acel moment legislația era diferită.  După anii ’90  proprietarii care aveau genul acesta de construcții aveau obligația să încheie contracte de concesiune sau închiriere teren cu primăriile de concesiune sau închiriere teren.

Suprafața construită este de 24 mp și reiese dintr-o schița tehnică pe baza căreia intenționa să cumpere garajul. Construcția a fost ridicată pe baza unei autorizații provizorii de construire pentru o suprafață de 20 mp, adică în realitate are 4 mp în plus față de autoriatia dată de primărie.

Cetățeanul plătește impozitul doar pe clădire, nu și pentru folosință teren, dar a venit la primărie să întrebe de ce plătește impozit pe garaj. El achita taxele pe baza declarației făcute de fostul proprietar.

Deși bărbatul a mai depus, în urmă cu trei ani, o serie de documente cu scopul de a intra în legalitate, răspunsul administrației locale a fost să o ia de la zero, să depună din nou o cerere prin care să solicite eliberarea contractului de închiriere, urmând să primească un răspuns din partea primăriei.

Deocamdata la Pașcani nu se știe care este situația reală a construcțiilor ilegale de pe domeniul public, cele mai multe dintre ele fiind garajele și balcoanele. Se estimează că sunt câteva sute construcții, fără acte și fără contracte, pentru terenurile ocupate.

Majoritatea au fost construite în anii 90 cu permisiunea verbală a reprezentanților administrației locale.

 

Alte articole