20.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022
Array

Administratia locala promite extinderea evenimentelor pentru marcarea Zilelor “Mihail Sadoveanu”. In vizor amenjarea Muzeului Municipal si al unei Case Memoriale

In deschiderea celei de a 41 a editie a Zilelor scriitorului pascanean Mihail Sadoveanu, primarul municipiului Pascani, le-a vorbit invitatilor printre altele si de o serie de proiecte pe viitor. El a tinut sa mentioneze ca discursul sau nu se va indrepta catre viata sau opera scriitorului nascut in zona Vatra Pascani, ci despre o serie de ganduri pe care le are alaturi de cei din Consiliul Local.

In prima faza, primarul a tinut sa precizeze faptul ca administratia locala se afla in discutii avansate pentru a cumpara de la familia Bratianu a Palatului Cantacuzino si terenul aferent acestuia. Aici se doreste modernizarea cladirii si infrumusetarea zonei prin proiecte europene si guvernamentale dar si prin bani din bugetul local. In aceasta locatie se doreste mutarea Muzeului Municipal si chiar a Bibliotecii.

La editia viitoare a acestui eveniment, este posibila organizarea unui Concurs National cu premii, pentru a atrage tineretul catre opera marelui scriitor.

Cel mai important punct atins de discursul edilului sef, a fost acela in care doreste amenjarea impreuna cu Muzeul Judetean Iasi si Consiliul Local Pascani a casei in care s-a nascut Mihail Sadoveanu, intr-una memoriala.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow