16.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 27, 2023
Array

Administratia locala nu organizeaza nimic de Ziua Unirii

Nici anul acesta administratia locala nu va organiza nimic pentru a sarbatori Ziua Unirii.

Pascanenii sunt invitati de autoritati sa mearga la Iasi unde va merge primarul Dumitru Pantazi insotit de marea majoritate a consilierilor locali.

Mai mult, 100 de pascaneni dintre care, cei mai multi membri de partid, vor primi o excursie gratuita joi, 24 ianuarie la Iasi, asta pentru ca autoritatile locale vor pune la dispozitia lor doua autocare.

Ziua Unirii Principatelor incepe si se termina la Iasi cu petreceri. Prima va avea loc in Piata Unirii, incepand cu ora 9.00, unde pana la ora 10.00, artisti populari din Romania si Basarabia vor sustine momentul artistic „Noi suntem Romani”.Maria Dragomiroiu, Petrica Stoian Matu, Veta Biris, Laura Lavric, alaturi de basarabenii Zenaida Julea si Nicolaie Hlib, vor fi primii care le vor canta iesenilor de pe scena care va fi amplasata in Piata Unirii. Iesenii se vor putea delecta cu o masa in aer liber, incepand cu ora 12 urmand a fi impartite pe strada Alexandru Lapusneanu peste 5.000 de portii de fasole cu carnati. Intre 18.00 – 20.0, pe Esplanada Palatului Culturii este programat un concert la care vor urca pe scena Ruby, Iris si Zdob si Zdub.

Mentionam ca, singurele evenimente organizate la Pascani vor avea loc la Casa de Cultura unde sub egida “Traditii romanesti”, va avea loc o expozitie de costume populare din zona Lunca Pascani, medalii si decoratii romanesti iar ansambulul folcloric Unirea Pascani care va juca Hora Unirii.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...