More

  Administraţia din Hîrlău a cumpărat 1.500 de pubele pentru gunoi

  Array

  Sute de pubele vor umple oraşul Hîrlău în următoarea perioada, datorită unui proiect dintre administraţiile locale din oraş şi Ucraina alături de Republica Moldova. Pentru achiziţionarea lor s-au cheltuit 52 mii lei. Astfel, 57 de puncte de colectare selectivă vor fi amenajate în Hîrlău şi în comunele Deleni, Scobinti, Ceplenita şi Cotnari.
  pubele hirlau

  Cele 1.500 de pubele de gunoi sunt destinate atât gospodăriilor personale cat şi spaţiilor comerciale şi instituţiilor publice. Mai exact, beneficiari va fi un număr de 39.546 locuitori şi 373 agenţi economici şi instituţii publice din localităţile partenere.

  S-au achitizitionat deja o parte din cele 90 de pubele cu capacitatea de 1.100 litri, 200 pubele cu capacitatea de 240 litri, 1.210 europubele cu capacitatea de 120 litri.

  Furnizarea pubelelor şi prescontainerelor face parte din proiectul „Cross border waste management tool for rural localities” (management deşeuri pentru localităţile rurale).
  Obiectul specific al acestei acţiuni are la baza dezvoltarea unui sistem de colectare selectivă şi alimentarea staţiei de transfer pentru deşeuri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI