More

  ADIS cere trecerea la taxa de salubritate. Masuri pentru urgentarea proiectului de management integrat al deşeurilor

  Array

  La sfarsitul saptamanii trecute viceprimarita Pascaniului, Gabriela Nedelcu a participat la sedintele asociatiilor judetene ARSACIS si ADIS. Daca la asociatia de apa si canalizare au fost discutate probleme organizatorice, primirea de noi membri si despre actualizarea listelor cu mijloacele fixe, la cea de salubritate au fost luate hotarari importante.

  Membrii asociatiei au ales un nou presedinte, Romeo Olteanu – vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi si au stabilit noi masuri pentru urgentarea implementarii proiectului de management integrat al deseurilor. In acest sens vor avea loc doar 2 in loc de 5 licitatii asa cum erau initial programate, incepand din luna decembrie.

  De asemenea localitatile membre ale ADIS treebuie sa aprobe in Consiliile Locale, taxa de salubritate. La Pascani un astfel de proiect va fi supus aprobarii in sedinta programata vineri 29 septembrie de la ora 10.00, taxa propusa fiind de 10,16 lei de persoana pe lună.

  Mentionam ca proiectul de management integrat al deşeurilor în judeţul Iasi a demarat in decembrie 2015 si urmeaza sa fie incheiat la jumatatea anului viitor. Valoarea investitiei este de 69,3 milioane de Euro fara TVA, 83,5 % din fonduri nerambursabile europene.

  Pana in prezent au fost construite statiile de transfer de la Ruginoasa si Blatati si groapa ecologica de la Tutora Iasi.

  Urmeaza licitatiile pentru desemnarea operatorilor iar autoritatile locale trebuie sa amenajeze locurile de colectare a gunoiului menajer.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet