11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

ADIS cere trecerea la taxa de salubritate. Masuri pentru urgentarea proiectului de management integrat al deşeurilor

La sfarsitul saptamanii trecute viceprimarita Pascaniului, Gabriela Nedelcu a participat la sedintele asociatiilor judetene ARSACIS si ADIS. Daca la asociatia de apa si canalizare au fost discutate probleme organizatorice, primirea de noi membri si despre actualizarea listelor cu mijloacele fixe, la cea de salubritate au fost luate hotarari importante.

Membrii asociatiei au ales un nou presedinte, Romeo Olteanu – vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi si au stabilit noi masuri pentru urgentarea implementarii proiectului de management integrat al deseurilor. In acest sens vor avea loc doar 2 in loc de 5 licitatii asa cum erau initial programate, incepand din luna decembrie.

De asemenea localitatile membre ale ADIS treebuie sa aprobe in Consiliile Locale, taxa de salubritate. La Pascani un astfel de proiect va fi supus aprobarii in sedinta programata vineri 29 septembrie de la ora 10.00, taxa propusa fiind de 10,16 lei de persoana pe lună.

Mentionam ca proiectul de management integrat al deşeurilor în judeţul Iasi a demarat in decembrie 2015 si urmeaza sa fie incheiat la jumatatea anului viitor. Valoarea investitiei este de 69,3 milioane de Euro fara TVA, 83,5 % din fonduri nerambursabile europene.

Pana in prezent au fost construite statiile de transfer de la Ruginoasa si Blatati si groapa ecologica de la Tutora Iasi.

Urmeaza licitatiile pentru desemnarea operatorilor iar autoritatile locale trebuie sa amenajeze locurile de colectare a gunoiului menajer.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI