24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Adio fumat in public! Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă legea

answear.ro
creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro
elefant.ro
credius.ro
horacredit.ro/
vivacredit.ro
creditprime.ro
fashiondays.ro

Ultimele știri

Veste bună sau nu prea pentru milioane de persoane. În câteva zile, fumatul va fi interzis în spaţiile publice închise. Patronii de localuri mai au la dispoziţie câteva zile ca să se conformeze prevederilor noii legi antifumat. Toată lumea aşteaptă să afle ce soluţii vor prefera fumătorii sau cei care vor să îi tolereze pe fumători pentru a nu fi pasibili de amenzi.

Încă o zi pentru fumători. Ei se pot desfăta la cafea sau un pahar de vin fumând o țigară, în locurile publice. Noua lege, care intră în vigoare de miercuri, din 16 martie, prevede că fumatul este interzis în „orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

Administratorii de localuri, cât şi angajatorii, sunt obligaţi să asigure aplicarea interdicţiei, incluisv prin afişarea indicatoarelor cu textul „Fumatul interzis”.

Controversele dintre fumatori şi nefumători persistă. Unii spun că e foarte bună lege și că pot sta liniștiți în baruri sau cafanele. Alții spun că vor fi pierderi mari, pentru administratorii de localuri cât și pentru statul român.

Personalul ISU, din Poliție si Jandarmerie va asigura respectarea noii restricţii. Numai în județul Iași îşi desfăşoară activitatea sute de restaurante, cluburi, cafenele şi baruri.

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de catre persoanele fizice se sanctioneaza cu amenda contraventionala de până la 500 lei, iar nerespectarea de catre persoanele juridice a prevederilor legii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere, cu amenda contraventionala de 10.000 lei si cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii, la a doua abatere.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI