23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Adeverința de vaccinare anti-COVID este disponibilă în format electronic. De unde poate fi descărcată

Adeverința de vaccinare împotriva coronavirus este disponibilă începând de marți și în format electronic și poate fi descărcată din Registrul electronic național al vaccinărilor.

Anunțul a fost făcut marți de col. dr. Valeriu Gheorghiță.

„Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID.

Astfel, adeverința de vaccinare se poate obține accesând linkul adulti.renv.ro, unde utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”, după care se va deschide o notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, cu care doritorul trebuie să fie de acord în josul paginii, pentru a fi trimis la pagina de autentificare cu CNP și număr de telefon. Veți primi un cod de siguranță prin SMS, apoi va fi disponibilă și adeverința de vaccinare.

Florentina Furtunescu, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, a explicat în conferința de presă că documentul va fi disponibil de săptămâna viitoare și datele din pașaport.

Documentul este primit și în format fizic, după administrarea dozei de vaccin.

Sursa DIGI24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow